Jurylid Wout Bru is verrast over de kookkunsten van zijn kandidaten

18/07/2011 - 10:32

Wout Bru, jurylid van 'MasterChef', is verrast over het talent van de deelnemers. Dat zegt hij vandaag in de krant 'Het Laatste Nieuws'. "In het begin ligt het niveau zeer laag, maar naarmate de week vordert komt het talent bovendrijven."

BV's kunnen een stevig potje koken, ondervond Wout Bru. De voorbije twee weken passeerde de eerste lading kandidaten de revue en hier en daar zaten er echt verrassingen tussen. Wie had gedacht dat Pat Krimson 25 jaar geleden hotelschool volgde? Of dat Betty zich dankzij haar ervaring als slagersvrouw ontpopte tot een echte keukenprinses? 

Toch is er niet altijd sprake van haute cuisine. Jurylid Wout Bru licht al een tipje van de sluier voor deze week: "Ivan Heylen verknoeide een volledige zalm om slechts een paar gram te gebruiken. Als je zoiets doet in een restaurant, ben je binnen de kortste keren failliet!"

'MasterChef', ma-do om 20.05

Bekijk de leukste fragmenten op vtm.be

Ontdek meer over MasterChef

MasterChef programma informatie

 

Acht weken lang trachten 6 mediafiguren elkaar op culinair vlak naar de kroon te steken.

Elk seizoen is het opnieuw topchef Wout Bru die een oordeel velt over de keukenvaardigheden van 48 personalities. Dit jaar wordt hij voor die taak bijgestaan door een collega in het vak, Kenny Bernaerts. Hebben de gezichten de nodige keukenvaardigheden? Kennen ze hun klassiekers? Hoe goed zijn hun smaakpapillen ontwikkeld? En hoe creatief zijn ze nog als de klok genadeloos tikt? Een harde strijd wordt het ongetwijfeld, want slechts één van de 48 wordt gekroond tot MasterChef 2012.