Gerrit De Cock

08/07/2011 - 09:43

Gerrit De Cock is een creatief man. Hij werkt als presentator, DJ en is ook actief bij muziekgroep ‘Les Truttes’. Gerrit weet zich perfect uit de slag te trekken in de keuken. Hij is veel onderweg, maar eenmaal thuis, kookt hij vooral graag de basics. Hij experimenteert zelden en zijn specialiteit is  stoemp in alle mogelijke varianten. Hij noemt zichzelf een georchestreerd chaoot in de keuken.

Vanwaar komt de liefde voor het koken bij jou?

Langs mama’s kant hebben we een beenhouwersfamilie en mijn grootouders hadden een restaurant. Op woensdagnamiddag aten we dan mee aan de grote tafel in de keuken. Daar was de gouden regel: alles proeven en bordje leeg eten.

Wat vind je (niet) fijn aan koken?

De voorbereiding maakt deel uit van het koken maar ik heb daar geen enkel probleem mee. Achteraf heb ik wel bitter weinig zin in de opkuis.

Wat lust je absoluut niet?
Ik zal niet snel lever of niertjes bestellen.

Ontdek meer over MasterChef

Nieuwe fragmenten

MasterChef programma informatie

 

Acht weken lang trachten 6 mediafiguren elkaar op culinair vlak naar de kroon te steken.

Elk seizoen is het opnieuw topchef Wout Bru die een oordeel velt over de keukenvaardigheden van 48 personalities. Dit jaar wordt hij voor die taak bijgestaan door een collega in het vak, Kenny Bernaerts. Hebben de gezichten de nodige keukenvaardigheden? Kennen ze hun klassiekers? Hoe goed zijn hun smaakpapillen ontwikkeld? En hoe creatief zijn ze nog als de klok genadeloos tikt? Een harde strijd wordt het ongetwijfeld, want slechts één van de 48 wordt gekroond tot MasterChef 2012.

 

Jury

Extra