Filip Meirhaeghe meteen uit de 'MasterChef'-keuken

In de eerste aflevering van de vijfde week van ‘MasterChef’ betraden Ron Cornet, Marlène de Wouters, Sally-Jane Van Horenbeeck, Martine Prenen, Thomas Van Hemeledonck en Filip Meirhaeghe voor de allereerste keer de MasterChef-arena. Tijdens twee proeven kregen deze bekende Vlamingen de kans om zich te bewijzen als kok. 

Voor de eerste proef werd de creativiteit van de kandidaten getetst. Ze kregen een uur de tijd om Wout Bru en Jean-Paul Perez een gerecht naar keuze voor te schotelen. Degene die hen het meest kon overtuigen, mocht al meteen door naar morgen en hoefde de tweede proef niet uit te voeren. Toen het tijd was om te proeven werden Jean-Paul en Wout door alle koks enorm verrast. Maar het was Thomas Van Hemeledonck die hen met zijn gerecht – Mechelse asperges met langoestines, lamsoor, een mousselinesaus en een coulis van peterselie – het meest kon bekoren. “Thomas heeft de smaken weten te verweven tot iets subtiels en elegants”, zei Jean-Paul overtuigd. 

De vijf andere personalities streden verder voor hun plaats in de wedstrijd tijdens de stresstest. De opdracht: “Maak in vijftien minuten de perfecte omelette baveuse, zoals Wout Bru het zelf zou maken.” Omdat een MasterChef zeker een eenvoudige omelet zou moeten kunnen klaarmaken, kregen de koks geen recept. Maar blijkbaar hadden Wout en Jean-Paul hen overschat. Wout greep snel in: “Mensen, ik herhaal dat ik een omelet wil en géén roerei!” Na het proeven van de vijf verschillende gerechten, beslisten Jean-Paul en Wout om Filip Meirhaeghe de MasterChef-keuken uit te sturen. Zijn omelet was te droog, maar ook zijn eerste keuzegerecht – asperges op Vlaamse wijze – was ondermaats. De andere vier strijden samen met Thomas verder voor een plaats in de wedstrijd.