Filip Meirhaeghe

Ex-wereldkampioen mountainbike Filip Meirhaeghe is een natuurmens. Ook in de keuken houdt hij het simpel en puur. Sinds zijn afscheid van de competitie is Filip een echt familiemens en maakt hij graag tijd vrij om voor zijn gezin lekker en gezond te koken. Filip slaagt erin om met vele etensrestjes uit de koelkast een lekker gerecht op tafel te toveren. 

Waarom wil je deelnemen aan MasterChef?
Ik kan niet koken eigenlijk. Ik doe mee om bij te leren. Ik wil er niet als eerste uitliggen, als tweede dan eerder.

Welke plaats heeft koken/eten in je leven? 
Mijn vrouw en ik gaan erg graag uit gaan eten. We houden van lekker eten. We kunnen daar enorm van genieten. Mijn vrouw kan zeer goed koken. Ze wil dat ik ook meer ga koken.

Vanwaar komt de liefde voor het koken bij jou?  
Ik denk uit mijn kindertijd. Mijn grootmoeder maakte lekkere karnemelkpap met appeltjes, bruine suiker… Het is lang geleden dat ik dat gegeten heb. Mijn mama maakte vroeger lekkere spinaziestoemp met boerenworst.

Wat is je specialiteit? 
Ik heb een lange tijd gestoefd over papillotjes met vis. Mijn vrouw zei dan uiteindelijk 'maak ze nu een keer!' en ze vond het lekker. Ik ben voor de puurheid van smaken en producten. Je moet niet overdadig gaan kruiden, zodat je eten smaakt naar de kruiden en niet naar het product zelf.