Filip Meirhaeghe

29/07/2011 - 14:31

Ex-wereldkampioen mountainbike Filip Meirhaeghe is een natuurmens. Ook in de keuken houdt hij het simpel en puur. Sinds zijn afscheid van de competitie is Filip een echt familiemens en maakt hij graag tijd vrij om voor zijn gezin lekker en gezond te koken. Filip slaagt erin om met vele etensrestjes uit de koelkast een lekker gerecht op tafel te toveren. 

Waarom wil je deelnemen aan MasterChef?
Ik kan niet koken eigenlijk. Ik doe mee om bij te leren. Ik wil er niet als eerste uitliggen, als tweede dan eerder.

Welke plaats heeft koken/eten in je leven? 
Mijn vrouw en ik gaan erg graag uit gaan eten. We houden van lekker eten. We kunnen daar enorm van genieten. Mijn vrouw kan zeer goed koken. Ze wil dat ik ook meer ga koken.

Vanwaar komt de liefde voor het koken bij jou?  
Ik denk uit mijn kindertijd. Mijn grootmoeder maakte lekkere karnemelkpap met appeltjes, bruine suiker… Het is lang geleden dat ik dat gegeten heb. Mijn mama maakte vroeger lekkere spinaziestoemp met boerenworst.

Wat is je specialiteit? 
Ik heb een lange tijd gestoefd over papillotjes met vis. Mijn vrouw zei dan uiteindelijk 'maak ze nu een keer!' en ze vond het lekker. Ik ben voor de puurheid van smaken en producten. Je moet niet overdadig gaan kruiden, zodat je eten smaakt naar de kruiden en niet naar het product zelf.

Ontdek meer over MasterChef

Nieuwe fragmenten

MasterChef programma informatie

 

Acht weken lang trachten 6 mediafiguren elkaar op culinair vlak naar de kroon te steken.

Elk seizoen is het opnieuw topchef Wout Bru die een oordeel velt over de keukenvaardigheden van 48 personalities. Dit jaar wordt hij voor die taak bijgestaan door een collega in het vak, Kenny Bernaerts. Hebben de gezichten de nodige keukenvaardigheden? Kennen ze hun klassiekers? Hoe goed zijn hun smaakpapillen ontwikkeld? En hoe creatief zijn ze nog als de klok genadeloos tikt? Een harde strijd wordt het ongetwijfeld, want slechts één van de 48 wordt gekroond tot MasterChef 2012.

 

Jury

Extra