Fatma Pehlivan verlaat de 'MasterChef'-keuken

Nadat gisteren ook Staf Coppens de MasterChef-keuken werd uitgestuurd, streden er nog vier bekende Vlamingen voor een plaats in de wedstrijd. Fatma Pehlivan moest zich vandaag, na de twee tegenvallende gerechten de dag voordien, extra bewijzen. Maar ook Betty Owczarek, Bart Van den Bossche en Daniëlla Somers staken een tandje bij.

Bij de creativiteitstest kregen de MasterChefs-in-spe één opgelegd ingrediënt voor hun gerecht: kalfszwezeriken. Naast dit niet alledaags product konden de kandidaten verder creatief zijn met een waaier aan groeten, vlees en zuivelproducten. Het waren echter vooral de zwezeriken die de kandidaten angstzweet bezorgden. Foodexpert Jean-Paul Perez legt uit waarom de koks dit ingrediënt opgelegd kregen: “Zwezeriken zijn niet alledaags, met dit ingrediënt kunnen we het technisch niveau van de kandidaten goed toetsen.” Iedereen deed zijn best om het beste gerecht klaar te maken, maar enkel Bart Van den Bossche kon Wout en Jean-Paul écht overtuigen. Hij hoefde de tweede test niet meer af te leggen.

Bij de stresstest draaide het helemaal om de perfecte moelleux au chocolat aan de hand van een recept van Wout Bru. Sloegen de dames erin om in dertig minuten tijd dit dessert op een bord te toveren? Ondanks duidelijk beschreven in het recept, twijfelde Daniëlla Somers aan de baktijd aan haalde haar moelleux te vroeg uit de oven. Tot overmaat van ramp viel het gebakje uit elkaar toen ze het op een bord wou dresseren. Ook Fatma sloeg er niet in een échte moelleux op haar bord te toveren. Betty speelde het op veilig en serveerde haar gebakje in een potje, maar daar nam Wout geen genoegen mee. Niemand kon Wout en Jean-Paul écht overtuigen, maar na de deliberatie schrapte het kookduo Fatma Pehlivan uit de MasterChef-wedstrijd. Het overgebleven trio strijdt voor twee halvefinaletickets!