Désiré Naessens moet de 'MasterChef'-keuken verlaten

18/07/2011 - 21:10

In de eerste aflevering van de derde week van ‘MasterChef’ namen Ivan Heylen, Désiré Naessens, Tatiana Silva, Carl Huybrechts, Caroline Maes en Showbizz Bart het voor de eerste keer tegen elkaar op in de MasterChef-keuken. Deze bekende Vlamingen kregen tijdens twee proeven de kans om zich te bewijzen als kok.

Voor de eerste proef werd de creativiteit van de kandidaten getoetst. Ze kregen een uur de tijd om Wout Bru en Jean-Paul Perez een gerecht naar keuze voor te schotelen. Degene die het meest kon overtuigen, mocht al meteen door naar morgen en hoefde de tweede proef niet uit te voeren. Ivan Heylen kon Wout en Jean-Paul alvast verrassen met een heel aparte saus op basis van cola. “Ik vind het geheel helemaal niet aantrekkelijk”, zegt Wout Bru wanneer hij het gerecht van Ivan proeft. “Het lijkt wel braaksel”, voegt hij er nog aan toe. Toch overtuigde Ivan Wout en Jean-Paul met zijn colasaus en mocht hij meteen door naar morgen.

De andere vijf personalities streden verder voor hun plaats in de wedstrijd tijdens de stresstest. De opdracht: “Maak in vijtien minuten de perfecte gazpacho, zoals Wout Bru het zelf zou maken.” Nadat Wout en Jean-Paul ieders gazpacho proefden, beslisten ze om Désiré Naessens de MasterChef-keuken uit te sturen. Zijn overgare kalfsniertjes en fout gebalanceerde gazpacho deden hem de das om. 

'MasterChef', ma-do om 20.05

Bekijk de leukste fragmenten op vtm.be

Ontdek meer over MasterChef

MasterChef programma informatie

 

Acht weken lang trachten 6 mediafiguren elkaar op culinair vlak naar de kroon te steken.

Elk seizoen is het opnieuw topchef Wout Bru die een oordeel velt over de keukenvaardigheden van 48 personalities. Dit jaar wordt hij voor die taak bijgestaan door een collega in het vak, Kenny Bernaerts. Hebben de gezichten de nodige keukenvaardigheden? Kennen ze hun klassiekers? Hoe goed zijn hun smaakpapillen ontwikkeld? En hoe creatief zijn ze nog als de klok genadeloos tikt? Een harde strijd wordt het ongetwijfeld, want slechts één van de 48 wordt gekroond tot MasterChef 2012.