Désiré Naessens moet de 'MasterChef'-keuken verlaten

In de eerste aflevering van de derde week van ‘MasterChef’ namen Ivan Heylen, Désiré Naessens, Tatiana Silva, Carl Huybrechts, Caroline Maes en Showbizz Bart het voor de eerste keer tegen elkaar op in de MasterChef-keuken. Deze bekende Vlamingen kregen tijdens twee proeven de kans om zich te bewijzen als kok.

Voor de eerste proef werd de creativiteit van de kandidaten getoetst. Ze kregen een uur de tijd om Wout Bru en Jean-Paul Perez een gerecht naar keuze voor te schotelen. Degene die het meest kon overtuigen, mocht al meteen door naar morgen en hoefde de tweede proef niet uit te voeren. Ivan Heylen kon Wout en Jean-Paul alvast verrassen met een heel aparte saus op basis van cola. “Ik vind het geheel helemaal niet aantrekkelijk”, zegt Wout Bru wanneer hij het gerecht van Ivan proeft. “Het lijkt wel braaksel”, voegt hij er nog aan toe. Toch overtuigde Ivan Wout en Jean-Paul met zijn colasaus en mocht hij meteen door naar morgen.

De andere vijf personalities streden verder voor hun plaats in de wedstrijd tijdens de stresstest. De opdracht: “Maak in vijtien minuten de perfecte gazpacho, zoals Wout Bru het zelf zou maken.” Nadat Wout en Jean-Paul ieders gazpacho proefden, beslisten ze om Désiré Naessens de MasterChef-keuken uit te sturen. Zijn overgare kalfsniertjes en fout gebalanceerde gazpacho deden hem de das om. 

'MasterChef', ma-do om 20.05

Bekijk de leukste fragmenten op vtm.be

Meer video's van MasterChef