Mama Marleen en dochter Jonina gaan er samen voor

Volgens een recente studie staan vrouwen in Vlaanderen gemiddeld 30 jaar van hun leven op dieet. En 1 op 3 wil graag 10 kilogram verliezen. De manier waarop ze dit willen realiseren is door te starten met een zoveelste vermageringskuur. Marleen en Jonina uit Lummen bevinden zich in dit schuitje.

De 40-jarige kapster Marleen en haar 18-jarige dochter Jonina wegen zich elke dag en proberen zowat elk dieet uit. Toch heeft de weegschaal hen nog geen centimeter smaller en nog geen pond lichter gemaakt. Mama Marleen weegt meer dan 100 kilogram en Jonina meer dan 80 kilogram. Moeder en dochter willen zich terug fit en energiek voelen, minder wegen en terug trots zijn op zichzelf. Ze gaan dan ook graag van start met Sonja Kimpen, die wil bewijzen dat gezond leven en afslanken met diƫten niets te maken hebben met elkaar.

Gezondheidsexperte Sonja Kimpen wil Marleen en Jonina in amper acht weken een stuk gezonder maken, waardoor ze vanzelf vermageren en ook slank blijven. Nadat hun slecht eetpatroon is geanalyseerd en de uitslagen van het bloedonderzoek zijn doorgenomen, leert Sonja Kimpen de dames om gevarieerde gezonde voeding in combinatie met voldoende beweging te zien als basis voor hun gezondheid en schoonheid. Niet alleen hun levenskwaliteit, maar ook hun figuur zal verbeteren. Moeder en dochter gaan er met veel enthousiasme voor. Maar zullen ze aan de verleiding kunnen weerstaan om niet op de weegschaal te gaan staan?!