Ludovic & Jurgen: Halle

03/02/2010 - 10:13

Ludovic (26) en Jurgen (28) zijn afkomstig uit resp. Dilbeek en Grimbergen. Deze boezemvrienden kennen mekaar door en door en hebben samengewerkt in het danscafé, dat Jurgen nog heeft gehad.

In ‘Mijn Restaurant!’ gaan ze de taken netjes verdelen. Jurgen zal als gepassioneerde hobbykok in de keuken staan, maar met een sterke chef naast zich. Hij beseft immers dat hij nog een lange weg af te leggen heeft vooraleer hij het zelf als chef kan maken. Ludovic heeft een pak zaalervaring en wordt het gezicht van de zaak. Hun restaurant bevindt zich in Halle. De vrienden hebben de ambitie om met hun gastronomische fusionkeuken de Vlaams-Brabantse culinaire scene te versterken.

Het pand in Halle (Provincie Vlaams-Brabant)

Het restaurant dat Ludovic en Jurgen gaan runnen is een prachtig herenhuis dat op de Markt van Halle ligt, vlak aan het renaissance stadhuis uit 1616.

Met zijn 35.000 inwoners maakt Halle deel uit van de regio Zennevallei en ligt aan de rand van het Pajottenland. Het Hallerbos dat zich uitstrekt rond de stad is één van de laatste overblijfselen van het Kolenwoud. Maar Halle is vooral gekend als de thuisstad van warenhuisketen Colruyt, als eeuwenoud bedevaartsoord en als de ‘H’ van BHV, het alom gekende kiesarrondissement dat om splitsing schreeuwt. Halle is een kleine stad met een rijke geschiedenis, een stad van Geuze en Kriek, van kleine cafeetjes en gezelligheid. En sinds 1905 een stad van carnaval.

Ontdek meer over Archief