Win 'Lili en Marleen' op DVD

22/02/2010 - 10:04

Zondag 28 februari valt het doek over 'Lili en Marleen'. Wil jij kans maken op de volledige 10 seizoenen op DVD?

SMS VTM naar 6650*

En misschien word jij wel de gelukkige winnaar!

*0.75€/bericht. Max. 6 SMS/deelname.

Ontdek meer over Lili en Marleen

Nieuwe fragmenten

Lili en Marleen programma informatie

Een lach en een traan, humor en ernst, levensechte situaties en personages van vlees en bloed: dat is 'Lili en Marleen' in een notendop. VTM brengt de 10de en laatste jaargang van deze door jong en oud geliefde reeks op het scherm.

1968
1968 is een erg woelig jaar: revolterende studenten, stakende arbeiders, protest tegen de oorlog in Vietnam, de moord op Martin Luther King, de Praagse Lente.

"De staat moogt ge bedriegen"
Maar of de man in de straat en meer bepaald die van het “kantje” daar van wakker liggen? De premie van de brandassurantie en de jaarlijkse belastingafrekening, dat is de dagdagelijkse realiteit. Rik vindt het zonde, al dat verloren geld. Maar misschien kan er wat geritseld worden. Zoals Gerard Cravatte zegt: “De staat moogt ge bedriegen, uw vrienden niet.” Nog steeds in allerlei frisse en minder frisse zaakjes verwikkeld, spant Rik Stavros, Ida en Jef regelmatig voor zijn karretje. Naar goede gewoonte en tot grote ergernis van Rik loopt dit niet altijd van een leien dakje. Maar niet alleen de 3 krawaten baren hem zorgen.

De vava helpt Rikki
In de geest van de tijd, hippies en flower power, wil Rikki zijn leven een zinvolle, creatieve wending geven. Hij is tot geen enkele toegeving bereid, weigert werk en leeft op de kap van zijn vrouwtje Vicky. Zij heeft een boetiekje geopend. Het dreigt flink mis te lopen met Rikki. De vava springt in de bres, want hij heeft nog altijd een boontje voor zijn kleinzoon.

Nonkel Frans duikt terug op
Zijn dochter daarentegen kan hem gestolen worden. Nieke keert berooid van Spanje terug. Rik weigert haar binnen te nemen. Het kost Stavros bloed, zweet en tranen om Rik op zijn beslissing te doen terugkomen. Maar stank voor dank. Nieke kan het niet laten om Stavros en Stanske het leven moeilijk te maken. Inderdaad, Stavros heeft zijn oude liefde terug ontmoet. En nonkel Frans is tot het besef gekomen dat er voor hem altijd maar één is geweest en hij komt Nieke in de Lichttoren opzoeken. Stavros is zo mogelijk nog gelukkiger dan Nieke.

Pierre vermist
Mark en Marleentje staan op het punt te trouwen. Maar dan krijgt zij het bezoek van Lili, die tragisch nieuws heeft. Pierre wordt vermist in Vietnam. De herinnering aan Pierre wordt pijnlijk terug levendig. Mark voelt zich te kort gedaan.

Jef wil het maken
Artiest-fantasist Jef barst nog steeds van de artistieke ambitie. Voor Ida is het meermaals op eieren lopen. Want in zijn onstuitbare drang om het te maken, is Jef vlug op zijn lange tenen getrapt…

Cast
Carry Goossens - Jef
Simonne Peeters - Ida
Frank Aendenboom - Rik
Christel Domen - Nieke
Helena Vanloon - Marleentje
Bob Snijers - Stavros
Steven De Lelie - Rikki
Grietje Vanderheijden - Vicky
Dirk Lavrysen - Firmin
Camilia Blereau - Georgette
Peter Michel - Mark
Camille Peeters - Florreke
Pepijn Coleman - Georgeke
Charles Janssens - Edgard
Walter De Rijcke - Fee

Productie
Producent - René Vlaeyen
Scenarist - Walter Van De Velde
Acteursregie - Walter Van De Velde
Beeldregie - Tony Proesmans
Muziek - Robert Vlaeyen