Aspe en Witse in allerlaatste aflevering 'Lili en Marleen'

Op zondag 28 februari valt het doek definitief over 'Lili en Marleen'. En dat met enkele verrassende wendingen. Zo gaan liefdesrivalenAspe (Herbert Flack) en Witse (Hubert Damen) met elkaar in de clinch om het hart van Nieke te veroveren.

10 seizoenen en 130 afleveringen

Gedurende 10 seizoenen en 130 afleveringen hebben de inwoners van café De Lichttoren voor hartverwarmende televisiemomenten gezorgd, inclusief het sappig Koolkaai-taaltje waarvan ‘den hapchard’ waarschijnlijk de meest gebruikte uitdrukking is. 'Lili en Marleen' heeft ons in 10 seizoenen ook een unieke reis in de tijd laten maken, van de woelige oorlogsjaren tot de swingende jaren ’60.

Goede cijfers

Een reis waarop de Vlaamse televisiekijkers trouw en met enthousiasme hebben afgestemd. Zelfs nu nog -in het 10de seizoen- weet 'Lili en Marleen' op de concurrentiële zondagavond zomaar eventjes gemiddeld 881.000 televisiekijkers te charmeren. De afgelopen 12 weken zat ‘Lili en Marleen’ 9 keer boven de 900.000 kijkers en afgelopen zondag -21 februari 2010- waren er 953.258 live-kijkers op de afspraak, wat resulteert in een marktaandeel van 30,1% (VVA 18-54).

Verrassing en romantiek

'Lili en Marleen' zet er dus op zondag 28 februari een punt achter, maar doet dit in schoonheid en met verschillende verrassende en romantische wendingen. We kunnen onthullen dat Marleentje en Mark eindelijk de grote stap gaan zetten. Zij vraagt aan Ida om samen met de nonkel van Mark te zingen op haar trouwfeest, dat doorgaat in het café. Ida is vereerd. Jef is op zijn hart getrapt. Hij was immers van plan om samen met Ida zijn beste sketch te brengen.

Liefdesduel

De toekomst lacht ook Nieke toe. Nonkel Frans is immers teruggekeerd uit Las Vegas omdat hij zich gerealiseerd heeft dat zij dé vrouw van zijn leven is. Stavros is zo mogelijk nog gelukkiger dan Nieke. Eindelijk kunnen ze scheiden en kan hij met zijn Stanske gaan samenleven.. Maar dan maakt Niekes Spaanse vrijer, Donny, totaal onverwacht zijn opwachting in De Lichttoren, waardoor de kaarten opnieuw worden geschud… De rollen van de liefdesrivalen Nonkel Frans en Donny worden vertolkt door Hubert Damen en Herbert Flack ofte 'Witse' en 'Aspe'.

Wie de winnaar van dit liefdesduel wordt, kan je zien op zondag 28 februari 2010 in de allerlaatste aflevering van 'Lili en Marleen'.