Aspe en Witse in allerlaatste aflevering 'Lili en Marleen'

23/02/2010 - 17:02

Op zondag 28 februari valt het doek definitief over 'Lili en Marleen'. En dat met enkele verrassende wendingen. Zo gaan liefdesrivalenAspe (Herbert Flack) en Witse (Hubert Damen) met elkaar in de clinch om het hart van Nieke te veroveren.

10 seizoenen en 130 afleveringen

Gedurende 10 seizoenen en 130 afleveringen hebben de inwoners van café De Lichttoren voor hartverwarmende televisiemomenten gezorgd, inclusief het sappig Koolkaai-taaltje waarvan ‘den hapchard’ waarschijnlijk de meest gebruikte uitdrukking is. 'Lili en Marleen' heeft ons in 10 seizoenen ook een unieke reis in de tijd laten maken, van de woelige oorlogsjaren tot de swingende jaren ’60.

Goede cijfers

Een reis waarop de Vlaamse televisiekijkers trouw en met enthousiasme hebben afgestemd. Zelfs nu nog -in het 10de seizoen- weet 'Lili en Marleen' op de concurrentiële zondagavond zomaar eventjes gemiddeld 881.000 televisiekijkers te charmeren. De afgelopen 12 weken zat ‘Lili en Marleen’ 9 keer boven de 900.000 kijkers en afgelopen zondag -21 februari 2010- waren er 953.258 live-kijkers op de afspraak, wat resulteert in een marktaandeel van 30,1% (VVA 18-54).

Verrassing en romantiek

'Lili en Marleen' zet er dus op zondag 28 februari een punt achter, maar doet dit in schoonheid en met verschillende verrassende en romantische wendingen. We kunnen onthullen dat Marleentje en Mark eindelijk de grote stap gaan zetten. Zij vraagt aan Ida om samen met de nonkel van Mark te zingen op haar trouwfeest, dat doorgaat in het café. Ida is vereerd. Jef is op zijn hart getrapt. Hij was immers van plan om samen met Ida zijn beste sketch te brengen.

Liefdesduel

De toekomst lacht ook Nieke toe. Nonkel Frans is immers teruggekeerd uit Las Vegas omdat hij zich gerealiseerd heeft dat zij dé vrouw van zijn leven is. Stavros is zo mogelijk nog gelukkiger dan Nieke. Eindelijk kunnen ze scheiden en kan hij met zijn Stanske gaan samenleven.. Maar dan maakt Niekes Spaanse vrijer, Donny, totaal onverwacht zijn opwachting in De Lichttoren, waardoor de kaarten opnieuw worden geschud… De rollen van de liefdesrivalen Nonkel Frans en Donny worden vertolkt door Hubert Damen en Herbert Flack ofte 'Witse' en 'Aspe'.

Wie de winnaar van dit liefdesduel wordt, kan je zien op zondag 28 februari 2010 in de allerlaatste aflevering van 'Lili en Marleen'.

Ontdek meer over Lili en Marleen

Nieuwe fragmenten

Lili en Marleen programma informatie

Een lach en een traan, humor en ernst, levensechte situaties en personages van vlees en bloed: dat is 'Lili en Marleen' in een notendop. VTM brengt de 10de en laatste jaargang van deze door jong en oud geliefde reeks op het scherm.

1968
1968 is een erg woelig jaar: revolterende studenten, stakende arbeiders, protest tegen de oorlog in Vietnam, de moord op Martin Luther King, de Praagse Lente.

"De staat moogt ge bedriegen"
Maar of de man in de straat en meer bepaald die van het “kantje” daar van wakker liggen? De premie van de brandassurantie en de jaarlijkse belastingafrekening, dat is de dagdagelijkse realiteit. Rik vindt het zonde, al dat verloren geld. Maar misschien kan er wat geritseld worden. Zoals Gerard Cravatte zegt: “De staat moogt ge bedriegen, uw vrienden niet.” Nog steeds in allerlei frisse en minder frisse zaakjes verwikkeld, spant Rik Stavros, Ida en Jef regelmatig voor zijn karretje. Naar goede gewoonte en tot grote ergernis van Rik loopt dit niet altijd van een leien dakje. Maar niet alleen de 3 krawaten baren hem zorgen.

De vava helpt Rikki
In de geest van de tijd, hippies en flower power, wil Rikki zijn leven een zinvolle, creatieve wending geven. Hij is tot geen enkele toegeving bereid, weigert werk en leeft op de kap van zijn vrouwtje Vicky. Zij heeft een boetiekje geopend. Het dreigt flink mis te lopen met Rikki. De vava springt in de bres, want hij heeft nog altijd een boontje voor zijn kleinzoon.

Nonkel Frans duikt terug op
Zijn dochter daarentegen kan hem gestolen worden. Nieke keert berooid van Spanje terug. Rik weigert haar binnen te nemen. Het kost Stavros bloed, zweet en tranen om Rik op zijn beslissing te doen terugkomen. Maar stank voor dank. Nieke kan het niet laten om Stavros en Stanske het leven moeilijk te maken. Inderdaad, Stavros heeft zijn oude liefde terug ontmoet. En nonkel Frans is tot het besef gekomen dat er voor hem altijd maar één is geweest en hij komt Nieke in de Lichttoren opzoeken. Stavros is zo mogelijk nog gelukkiger dan Nieke.

Pierre vermist
Mark en Marleentje staan op het punt te trouwen. Maar dan krijgt zij het bezoek van Lili, die tragisch nieuws heeft. Pierre wordt vermist in Vietnam. De herinnering aan Pierre wordt pijnlijk terug levendig. Mark voelt zich te kort gedaan.

Jef wil het maken
Artiest-fantasist Jef barst nog steeds van de artistieke ambitie. Voor Ida is het meermaals op eieren lopen. Want in zijn onstuitbare drang om het te maken, is Jef vlug op zijn lange tenen getrapt…

Cast
Carry Goossens - Jef
Simonne Peeters - Ida
Frank Aendenboom - Rik
Christel Domen - Nieke
Helena Vanloon - Marleentje
Bob Snijers - Stavros
Steven De Lelie - Rikki
Grietje Vanderheijden - Vicky
Dirk Lavrysen - Firmin
Camilia Blereau - Georgette
Peter Michel - Mark
Camille Peeters - Florreke
Pepijn Coleman - Georgeke
Charles Janssens - Edgard
Walter De Rijcke - Fee

Productie
Producent - René Vlaeyen
Scenarist - Walter Van De Velde
Acteursregie - Walter Van De Velde
Beeldregie - Tony Proesmans
Muziek - Robert Vlaeyen

 

Andere programma's