Lapskaus

04/09/2009 - 00:00

Traditionele stoofpot van diverse vleessoorten en groenten.

Benodigdheden voor 4 personen

750 gr magere runderlappen, 500 gr rookworst, 1 kg aardappelen, 300 gr prei, 1 liter water, 500 gr koolraap of knolselderij, 1 ui, 500 gr wortelen, zout, peper en andere kruiden (nootmuskaat), 250 gr sperziebonen, 1 pakje groentesoep

Bereidingswijze

- Breng het water aan de kook en leg het vlees erin met de in stukken gesneden ui, een beetje zout en peper.
- Laat het water weer aan de kook komen en schuim goed af tot het vocht helder is.
- Laat het vlees op een laag vuur ongeveer 2 uur trekken.
- Neem het vlees uit de pan en snijd het in blokjes.
- Zeef het vocht.
- Maak de groenten schoon en snijd ze in blokjes, de prei in ringen.
- Breng het vleesvocht aan de kook met het pakje groentesoep en gaar de groenten en de rookworst (ook in blokjes).
- Voeg aan het eind van de kooktijd het vlees toe.
- Breng de lapskaus op smaak met zout, peper en andere kruiden.

Ontdek meer over Archief