Koppige Noorse rendieren met GPS

Zondag 10 januari om 20.30
De kandidaten zijn nu nog met z’n zevenen. Tactiek en strategie beginnen stilaan een rol te spelen. Wie laat in zijn kaarten kijken en wie speelt het spel hard?

Koude nachten
De nachten in Noorwegen worden steeds extremer. De temperatuur is gedaald tot min 20 graden.

Rendieren hoeden
In die bijtende kou moeten de deelnemers aan een nieuwe opdracht beginnen. Ze moeten rendieren hoeden. Elk team krijgt 2 rendieren die ze mee moeten nemen op een moeilijke tocht, die ze moeten lopen aan de hand van een GPS. Onderweg moet elk team 3 vlaggen oppikken. Omdat het parcours cirkelvormig is, kunnen ze elkaar kruisen bij de tweede vlag. Het team dat als eerste over de streep gaat met 2 rendieren en drie vlaggen, is de winnaar. De comfortprijs die daaraan vast hangt is een overheerlijk diner. En dat kunnen alle bekende avonturiers wel gebruiken om wat energie op te doen.

Koppig
De tocht met de rendieren verloopt echter niet bepaald vlot. De beesten zijn erg koppig en doen vooral hun eigen zin. Bovendien is lopen op GPS niet voor iedereen vanzelfsprekend. Eén team gaat volledig de mist in.

Riviersurfen
De competitie-opdracht van deze week heeft te maken met water en evenwicht: de deelnemers moeten riviersurfen. De stroming en de rotsen in de rivier veroorzaken permanente golven. Die golven blijven op dezelfde plaats rollen. De deelnemers moeten proberen, liggend op een bodyboard, zo lang mogelijk hun evenwicht behouden op zo’n golf. Wie het langste ter plekke blijft balanceren, wint de competitie én immuniteit bij de  volgende eliminatie. Maar de kolkende rivier laat zich niet makkelijk bedwingen… De spanning houdt aan wanneer het moment van een nieuwe eliminatie aanbreekt.