NADIA & LUC

Nadia en Luc vormen 28 jaar een koppel en wonen 26 jaar samen. Ze hebben een dochter van 22 jaar oud, Iris. Nadia en Luc hebben elkaar leren kennen in een discotheek en zijn nog super verliefd. Vorig jaar hebben ze na 25 jaar hun huwelijk nog eens overgedaan.
Nadia en Luc zijn beide gevoelsmensen. Luc: “Ik ben een beer met een heel klein hartje.” Hij wordt emotioneel op momenten dat hij beseft hoeveel geluk hij heeft met Nadia in zijn leven. Nadia wil graag terug wat meer affectie en vertedering in haar relatie met haar man. Luc beseft dat er een soort van sleur in hun relatie zit op dat vlak en dat hij vaak vergeet om affectie te tonen naar Nadia toe. Ze benoemen het als hun relatie als ‘vanzelfsprekend’ zien en ‘vervallen in oude gewoontes’, en willen hier graag aan werken.
Binnenkort verlaat hun dochter het huiselijk nest en daar maken ze zich zorgen om. Bijna heel hun leven staat namelijk in het teken van Iris. Nadia en Luc doen eigenlijk zelden iets als koppel alleen. Ze zijn bang voor ‘het zwarte gat’ dat eraan zit te komen en dat ze al eens ervaren hebben toen hun dochter begin dit jaar enkele maanden op Erasmus ging.