Vuelta de Andalucia

De komende twee dagen geeft Francesca Vanthielen de koppels, die sinds het vertrek van de zussen Lena en Hilde nog met vier zijn, vrij van de werkzaamheden in de casa en nodigt hen uit om deel te nemen aan de Vuelta de Andalucia.

De afgelopen weken hebben de koppels al keihard gewerkt aan hun Andalusische Droom. Ze verbouwden en schilderden de casa, ze werden ingewijd in de Andalusische gastronomie, hun sociale vaardigheden werden aangescherpt in een toeristenhotel en van de inwoners van Osuna hebben ze al een pak tradities en gewoontes meegekregen.

Als toekomstige uitbaters van de bed & breakfast is het immers belangrijk dat ze excursies kunnen uitstippelen voor hun gasten, de idyllische plekjes kennen en bezienswaardigheden op maat van hun gasten kunnen aanraden.

Het is dan ook geen overbodige luxe dat ze de regio Andalusië, die groter is dan België en bijna acht miljoen inwoners telt, in al zijn facetten verkennen. De koppels worden dan ook uitgenodigd om in twee teams een rally te rijden.
Elk team moet een aparte route volgen en ondertussen samen opdrachten vervullen. De inzet bestaat uit verschillende luiken. Ze leren de streek kennen, doen via de opdrachten ideeën op voor hun bed & breakfast én aan het einde van de rit wacht de winnaars een mooie verrassing…

Tijdens hun Vuelta de Andalucia komen de twee teams zowel langs pittoreske dorpjes als grote kuststeden. Indrukwekkende bouwwerken worden afgewisseld met prachtige panorama’s. Ze doen ideeën en ervaringen op. Kortom, alles wat ze te zien krijgen kan hen als potentiële bed & breakfast-houders sowieso van pas komen.
 
Tijdens de rally gaan beide teams er keihard voor. Ook de sfeer zit goed. Tussen Soraya & Samir en Fabienne & Eddy is van de spanning van de afgelopen week hoegenaamd geen sprake meer. De twee koppels maken van deze rally gebruik om elkaar beter te leren kennen én er is een zeer leuke klik. Ook bij het andere team –Geertrui & Stefan en Tamara & Stef- wordt er goed samengewerkt om alle opdrachten tot een goed einde te brengen.Hoewel het luiden van de kerkklok voor een wolkje aan de blauwe hemel zorgt…