Koning Leopold III had tattoo

10/01/2016 - 15:35

Het vtm-magazine Royalty ontdekt dat de grootvader van koning Filip, Leopold III, een tattoo had en de kroonprins Frederik van Denemarken die van hem niet langer verstopt. Dat is in de koninklijke kringen niet zo vanzelfsprekend.

Welke tekeningen versieren het koninklijke lichaam? Koning Leopold liet op zijn voorarm een anker zetten na één van zijn vele verre zeereizen en de Deense kroonprins Frederik heeft een haai op zijn kuit als herinnering aan zijn tijd bij de eliteduikers van de Deense zeemacht. “Het taboe rond tatoeages is afgenomen over de afgelopen jaren en decennia. Van oudsher zijn tatoeages heel sterk verbonden met de onderklasse”, vertelt professor mediacultuur Stef Aupers van KU Leuven. “Voetballers en popsterren hebben natuurlijk volop tatoeages”. Volgens Aupers zijn dat de nieuwe rolmodellen en bepalen zij voor een belangrijk deel de levensstijl van de gewone burger en zelfs de koninklijke families.

Welke royals hebben er nog tattoos? Waarom doen ze dat? En wat is de betekenis ervan? Vanavond in Royalty om 18u20 bij VTM.

Ontdek meer over Royalty

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.