Koks opnieuw op de rooster

In de 4de aflevering van ‘Mijn Restaurant!’ legt Peter Goossens de koks verder op de rooster in hotelschool Ter Duinen. De sterrenchef wil immers perfect weten welk vlees hij in de kuip heeft en hij beslist pas na een aantal proeven wie van de koks chef mag zijn in zijn eigen restaurant.

Maar slechts vier koks waren op de afspraak in Koksijde. Inge en Catherine waren de grote afwezigen. Zij konden het niet eens worden over hun kok, met als gevolg dat ze er uiteindelijk geen hadden.

De eerste test bestond uit het bereiden van een echte klassieker: rog met bruine botersaus en kasteelaardappelen. Al snel bleek echter dat de koks niet thuis zijn in de Frans-Belgische keuken. Ze presteerden allemaal ondermaats. 

Proef van de laatste kans

Vandaag moeten ze kalfszwezeriken rossini met een garnituur naar keuze bereiden. Voor de vier aanwezige koks is dit hun laatste kans om aan Peter Goossens te tonen dat ze het waard zijn chef te zijn in hun eigen restaurant. Kristof, Jeroen, Lucie en Yves, de chef van Jurgen en Ludovic, halen het onderste uit de kan om Peter Goossens te overtuigen. Maar dat wordt geen gemakkelijke opdracht want kalfszwezeriken vereisen nu eenmaal een specifieke bereidingswijze. 

In Aalst pakken ze intussen hun probleem aan. Catherine besluit het heft in eigen handen te nemen en niet langer rekening te houden met Inge: vanaf nu zal enkel zij beslissen over de keuken. En dat blijkt een goede zet want ze slaagt er wonderwel in chef Christophe opnieuw aan boord te halen.