De culinaire toer op

De koppels verblijven al een aantal weken in Osuna, waar ze Casa Zarzarrosa transformeren in een mooie bed & breakfast. Over twee weken moeten ze openen en er moet nog veel geschilderd worden. In de centrale gastenruimte maken de duo’s de muren schilderklaar en op de bovenverdieping kan er al worden geverfd. Dat is een klus voor Samir en Soraya. De tweede ranking ligt nog op hun maag en vooral de motivatie die werd gegeven. De andere koppels blijven immers van mening dat ze te jong en te onervaren zijn om de bed & breakfast te runnen. Ook Eddy en Fabienne eindigden onderaan de ranking. En ook bij hen kwam dit aan als een koude douche.

Tegen ’s avonds zijn de teleurstellingen verteerd en palmt de groep de keuken in van een wildrestaurant, waar ze voor zichzelf en voor hun gastgezinnen koken. Zonder het te beseffen, bereiden ze zich voor op hun volgende opdracht. Om een bed & breakfast succesvol uit te baten, is het immers belangrijk dat ze weten wat de Andalusische pot schaft en dus moeten ze zich verdiepen in de gastronomie van de streek. Daarom wil Francesca dat de mensen met culinaire talenten, 1 persoon per koppel, gaan meehelpen in Casa Curro, de beste tapasbar van Osuna én van heel de regio. De zaak werd twintig jaar geleden geopend, er staan meer dan 150 verschillende tapas op de kaart.

Soraya, Lena, Stef, Stefan en Eddy zien zo’n culinaire uitdaging helemaal zitten en draaien mee tijdens de middagdienst in Casa Curro. De dames gaan aan de slag in de keuken en de mannen staan in voor de bediening. Zoals gewoonlijk is het ontzettend druk in de tapasbar en voor alle Vlamingen is het een uitdaging om de pedalen niet te verliezen. Wanneer de shift er op zit, is het voor iedereen opgelucht én voldaan ademhalen. Maar niet voor lang, want meneer Curro vraagt hen om zelf een tapa te creëren. Het beste gerechtje zal opgenomen worden op de kaart. Stefan en de dames voelen stress opborrelen, want Eddy en Stef zijn immers kok van opleiding. Maar dit betekent niet dat ze zich gewonnen geven. Allemaal halen ze alles uit de kast om te bewijzen dat ze de Andalusische gastronomie onder de knie hebben.
 

De anderen die in Casa Zarzarrosa aan de slag zijn, geven ook het beste van zichzelf. Vooral Samir gaat er hard tegenaan en verwijdert zelfs de pleisterwerken van een volledige muur…

Ondertussen trekken de leden van het Consejo zich terug om te beslissen welk koppel naar Vlaanderen moet terugkeren. Zoals altijd houden ze rekening met de inzet van de duo’s, de integratie in de lokale gemeenschap en de vaardigheden die nodig zijn om een bed & breakfast succesvol uit te baten. Tamara en Stef hoeven zich geen zorgen te maken. Zij eindigden bij de ranking helemaal bovenaan en verdienden hiermee een vrijstelling. Voor de andere duo’s is het spannend afwachten op het verdict van de geheime dorpsraad…