Ken & Karel: Aalst

Ken en Karel zijn echte vrienden en kennen mekaar al jaren. Ze hebben samen in de keuken gestaan bij verschillende restaurants. In 'Mijn Restaurant!' zullen ze samen in de keuken staan, wat nog nooit iemand hen heeft voorgedaan. Ken heeft veel ervaring als patissier, en Karel zal de rol van chef op zich nemen. Als Antwerpenaars zullen zij ook werk maken om de Aalstenaars achter zich te krijgen, en vol voor de overwinning te gaan.


Het pand in Aalst (Provincie Oost-Vlaanderen)

Het pand dat Catherine en Inge ter beschikking krijgen ligt in de Molenstraat, één van de vier grote winkelstraten en ligt op nauwelijks 200 meter van de Grote Markt en rechtover het Cultureel Centrum/bibliotheek. Het gelijkvloers bestaat uit één grote ruimte die gedomineerd wordt door een monumentale trap.

Met ruim 77.000 inwoners is Aalst de tweede stad van Oost-Vlaanderen. Door zijn omvangrijke industriegebieden langs de Dender en zijn meer recent ontwikkelde bedrijventerreinen aan de E40 heeft Aalst een belangrijke taak in de regionale tewerkstelling. De bewaarde merkwaardige gebouwen in het centrum van de stad en enkele deelgemeenten, de typische eigenheid van de verschillende dorpskernen, de landelijkheid van de Faluintjes, de recreatieve mogelijkheden en de oude stadskern maken Aalst tot een belangrijk centrum voor dagtoerisme in de Denderstreek. De spotnaam van de Aalstenaars – Ajuinen- is over heel Vlaanderen bekend. De oorsprong hiervan ligt in de 19de eeuw toen in Aalst en omstreken de uienteelt enorm floreerde. Even bekend als de spotnaam is het jaarlijks carnaval. Geen stad in Vlaanderen waar deze traditie zo hard leeft als in Aalst.