Ken en Karel zijn het nieuwe duo in Aalst

Na het vertrek van Catherine en Inge uit “Mijn Restaurant!” op 8 maart 2010 moesten er nieuwe kandidaten gezocht worden voor het pand in Aalst. De instructies van de jury waren zeer duidelijk. Het nieuwe duo moest een ijzersterk duo zijn, dat alle kwaliteiten heeft om een rendabel restaurant te runnen. Een duo dus dat niet alleen de nodige skills heeft, maar ook goed kan samenwerken.

Daarom werd er besloten om een oproep naar gans Vlaanderen te doen, waarbij iedereen zich kandidaat kon stellen via de vtm-website. De casting is nu afgesloten en uit de honderden inschrijvingen is de keuze uiteindelijk gevallen op Karel (30) en Ken (27). Zij staken er met kop en schouders bovenuit. Hun professionele ervaring en hun sterke band gaven de doorslag. Zij zullen dus de nieuwe bewoners worden van het pand in Aalst.

Karel en Ken zijn sinds zes jaar boezemvrienden en dromen al langer van een eigen restaurant. Ze hadden al een businessplan klaar en het zou een werk van lange adem worden om hun culinaire droom waar te maken, maar nu nemen ze de binnenweg en krijgen ze de kans om het restaurant in Aalst te gaan runnen.

Ze werkten al samen in restaurant Dôme in Antwerpen, Karel als souschef en Ken als commis. Ken heeft zich intussen omgeschoold tot patissier. Die skills krijgen ongetwijfeld hun plaats in hun restaurant. Ken zal daarnaast ook souschef zijn, Karel zal als chef de keuken leiden. Voor het eerst hebben we dus een duo dat met zijn tweeën in de keuken staat.

Karel is 3 jaar getrouwd en Ken heeft sinds 2,5 jaar een vriendin. Ze hebben geen kinderen.

Karel en Ken zijn afkomstig uit de provincie Antwerpen, maar zullen voor “Mijn Restaurant!” Aalst en de provincie Oost-Vlaanderen vertegenwoordigen. Uitzonderlijk, maar het vertrek van Catherine en Inge was dan ook een uitzonderlijke situatie. Karel en Ken zien het in elk geval zitten: “Onze droom is een restaurant te openen. We hebben er veel zin in om in Aalst dat prachtige pand om te toveren tot een culinaire hotspot.”

Karel en Ken zullen vanaf vandaag het traject –mission statement voorleggen, signature dish maken- dat de andere duo’s al hebben afgelegd in sneltreinvaart moeten afleggen. De kijkers zien hen voor het eerst aan het werk in de 10de aflevering van “Mijn Restaurant!”, die op donderdag 1 april 2010 wordt uitgezonden.