Ken en Karel presenteren hun businessplan

Dit jaar ligt de nadruk op rendabele restaurants. Daarom hebben de kandidaten twee maanden kunnen werken aan een stevig businessplan onder begeleiding van Philip Van Eeckhoute, de adviseur van de jury. Over een paar dagen moeten ze hun businessplan verdedigen voor de jury in het Kasteel van Moerkerke. In Genk, Mechelen, Nieuwpoort en Halle leggen ze dan ook de laatste hand aan hun plan.

In Aalst wordt er niet gewerkt aan het businessplan, want dat restaurant staat sinds het vertrek van Catherine en Inge al even leeg. Tot vandaag, want het pand krijgt nieuwe uitbaters! Karel en Ken werden uit de vele inschrijvingen gekozen als het nieuwe duo. Voor hen moet het allemaal nog beginnen: het pand verkennen, een naam bedenken, ... Maar ook... de harten van Aalst veroveren.

Ze krijgen meteen een loodzware opdracht. Tegen de volgende dag moeten ze hun mission statement schrijven én het verdedigen voor de jury. Maar omdat ze hun traject in snelttreinvaart moeten afleggen, moeten ze de jury ook een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert voorschotelen. Peter, Dirk en Christel willen zo snel mogelijk hun culinaire kunsten beoordelen.

De volgende dag verzamelen alle duo's in het Kasteel van Moerkerke. Ook Karel en Ken zijn op de afspraak. De kennismaking met de andere duo’s mag niet te lang duren, want de heren moeten naar de keuken om hun gerechten te bereiden. Zij moeten immers als eerste voor de jury verschijnen. En dan is het zover: de grote vuurproef voor Karel en Ken! Zal de jury hun gerechten lekker vinden? En vooral... wat vindt driesterrenchef Peter Goossens ervan?

Na Karel en Ken komen de andere duo's voor de jury om hun businessplan te verdedigen. De plannen werden door de jury tot in de puntjes geanalyseerd en die worden nu besproken met de duo's. Voor sommige duo's een hart onder de riem! Maar er zijn er die stevig met de voeten op de grond worden gezet....