Katrien en Alex naar de halve finale!

‘MasterChef’ gaat zijn laatste rechte lijn in. Katrien Vandendries en Alex Callier leggen beslag op de laatste twee tickets voor de halve finales. In totaal verrasten 8 bekende Vlamingen vriend en vijand met hun indrukwekkende ‘cuissons’, stijlvolle bordschikkingen en overheerlijke ‘smaakbommen’. Voor elk van hen wacht begin volgende week een nieuwe uitdaging: de halve finales, die in twee delen wordt gespeeld.

Op maandag 26 juli nemen Katrien Vandendries, Alex Callier, Mieke Bouve en Axel Daeseleire het tegen elkaar op in de eerste halve finale. Eén dag later – op dinsdag 27 juli – is het de beurt aan Bart Kaëll, Roel Vanderstukken, Sabine Appelmans, en David Davidse.

Cook-off
Uit elke halve finale worden de 2 beste chefs geselecteerd. Zij keren op woensdag 28 juli terug naar hun ondertussen vertrouwde ‘MasterChef’-keuken om in de zogenaamde ‘cook-off’ uit te maken welke drie deelnemers er om de felbegeerde titel van ‘MasterChef’ mogen strijden.  Die grote finale vindt plaats op donderdag 29 juli.
 
Peter Goossens
Dat de halve finalisten het niet makkelijk zullen krijgen om de eindmeet te halen, spreekt voor zich. Hun gerechten zullen absolute top moeten zijn als ze de finale willen bereiken. Bovendien moeten ze zich in deze vijfde en laatste week niet enkel bewijzen ten opzichte van Stéphane Buyens, maar ook tegenover gastchef Peter Goossens.Zal die ook in ‘MasterChef’ de dweil moeten bovenhalen of slaagt er toch iemand in om zijn ervaren smaakpapillen te bekoren?