Dagný Rós Ásmundsdottir

In deze editie van Junior MasterChef wordt Wout Bru bijgestaan door de IJslandse Dagný Rós Ásmundsdottir. Zij was eerder al te zien bij VTM, in De Perfecte Keuken en als gastchef tijdens de laatste editie van MasterChef.

Een aantal jaren terug besloot Dagný Rós dat zij haar tweede thuis in Antwerpen wil laten delen in de gezonde en lekkere eetcultuur van haar geboorteland IJsland. Ook hier in België willen mensen een gezonde levensstijl graag combineren met hun drukke leven. Twee jaar geleden startte Dagný Rós daarom met haar traiteurservice ‘Fisk Boutique’. Simpel, gezond en lekker, dat is het credo van Dagný Rós. Dagný Rós leert je dat gezond koken niet moeilijk hoeft te zijn. Haar gerechten zijn makkelijk, snel en ze zijn geschikt voor zowel de doordeweekse dag als voor een feestelijk diner voor vrienden of familie.

Dagný Rós is zelf mama van drie en kijkt enorm uit naar het werken met en begeleiden van jonge chefs: “Het is hartverwarmend om te zien hoe kinderen begaan zijn met lekker eten en dan ook nog eens over de capaciteiten beschikken om gerechten te brengen waaraan zelfs vele volwassenen zich niet zouden durven wagen. Ikzelf probeer hen zoveel mogelijk input te geven over smaak en presentatie. Wout Bru is er natuurlijk om daarnaast ook nog hun technische kunnen te evalueren.”