Wout en Fatima

09/01/2012 - 15:35

Fatima Marzouki (41) runt sinds 1997 het populaire Marokkaans restaurant ‘El Warda’ in Antwerpen. Kenners beschouwen ‘El Warda’ als het beste Marokkaanse restaurant in België. Door het succes van ‘El Warda’ openende Fatima in 2003 een tweede zaak in Antwerpse wijk Zurenborg, het buffetrestaurant ‘Bizanaat’.

Toen Fatima tien maanden oud was, kwamen haar ouders naar Antwerpen ze groeide op in de Antwerpse Zurenborgwijk als oudste dochter in een traditioneel Marokkaans gezin met tien kinderen. Haar moeder leerde haar de klassieke traditionele Marokkaanse keuken. Fatima wist zich hier goed te integreren en spreekt perfect Nederlands met een sappig Antwerps accent.

Fatima is een familiemens met zelf vier kinderen. Met haar kinderen kookt ze graag en ze is dan ook trots is als het hen lukt. Fatima is een lieve, sympathieke mama die door haar ervaring in het koken met kinderen de geknipte persoon is om Wout hierin bij te staan. Als ze zelf niet in de potten roert, geeft ze kookworkshops of maakt ze soep voor de plaatselijke school.

Bij ‘Junior MasterChef’ polst ze naar de culinaire capaciteiten van de kids en heeft ze bovendien een speciaal aandachtspunt:  “Een geslaagd gerecht is een gerecht dat met passie en liefde is gemaakt, dat proef je! Ik vind kruiding zeer belangrijk. Kruiden daar werk ik in mijn keuken veel en graag mee: tijm, rozemarijn, munt, basilicum,… Ik ben benieuwd of de jonge kinderen in staat zijn hun gerechten perfect af te kruiden.”

 

In de zomer van vorig jaar beoordeelde Wout Bru nog, samen met Jean-Paul Perez, de culinaire prestaties van bekende gezichtend in ‘MasterChef 2011’. ‘Junior MasterChef’ is voor deze papa van 2 een nieuwe uitdaging waarin hij 24 jonge koks de kneepjes van het vak zal bijbrengen. 

Wout Bru (43) studeerde aan hotelschool ter Groene Poorte in Brugge. Na meerdere stages in Bretagne en in de Provençaalse Luberon en Londen, opende hij zijn eigen zaak in Eygalières, Le Bistrot d'Eygalières. Later aan de overzijde van de straat begon hij het sterrenrestaurant Chez Bru, met aanpalend een hotel en olijven- en wijnwinkel, Maison Bru). De eerste Michelinster kwam er al snel. Wout was toen de jongste kok die een ster kreeg.

‘Junior MasterChef’ is voor Wout een uitdaging: “In de keuken is productkennis zeer belangrijk, je kan pas een geslaagd gerecht op tafel zetten als je je weet wat je in de handen hebt. Zelfs veel volwassenen hebben weinig of geen productkennis dus ik ben benieuwd hoe het gesteld is bij onze jonge chefs. In de keuken is techniek en vaardigheid cruciaal. Alles zal aan bod komen, we gaan niets uit de weg en leggen de grens zeker niet lager. Hebben de jonge koks het in zich?”

Ontdek meer over Junior MasterChef

Nieuwe fragmenten

junior masterchef programma informatie

In Junior MasterChef staan kids met een passie voor koken te trappelen om sterrenchef Wout Bru te betoveren met hun eigen topgerechten. De chefs-in-spe zijn allemaal tussen de acht tot twaalf jaar oud, maar weten ondanks hun jonge leeftijd al perfect hun mannetje te staan in de professionele Junior Masterchef-keuken. Elke geselecteerde jonge kok weet heel goed hoe een smakelijk gerecht met vis of vlees uit de mouwen te toveren of het perfecte dessert te bereiden. De kooktalentjes bewijzen zich keer op keer, want allemaal streven ze hetzelfde doel na: uitgeroepen worden tot de tweede Junior MasterChef van Vlaanderen.

Jury

Extra