Vlaamse klassiekers in 'Junior MasterChef'

06/03/2012 - 17:26

Nadat Wout en Fatima vorige week afscheid namen van Jill en Ellen in de Junior MasterChef-keuken, staan er nog 6 kids te popelen om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Voor Siebe, Hester, Margot, Lina, Mathias en Matthieu wordt de lat in aflevering 8 van ‘Junior MasterChef’ opnieuw net iets hoger gelegd. “De top 6 is een terechte selectie”, zegt Wout overtuigd. 

Hoewel er in deze aflevering niemand naar huis moet, krijgen de jonge culinaire talenten het in hun eerste opdracht al behoorlijk warm. Alles is immers opnieuw mogelijk, want de punten op het scorebord staan weer allemaal op 0. Voor de proef zal de beslissing van één kandidaat de doorslag geven. Eén jonge chef moet immers het hoofdingrediënt kiezen waarmee iedereen aan de slag moet. En dat enkel door in drie dozen te voelen wat erin zit. De Chinese vrijwilliger, Lina, heeft wat lood in haar schoenen, maar toch kunnen de jonge chefs na een tijdje aan de slag met een interessant ingrediënt. 

“Voor de tweede kookproef moeten jullie niet alleen tonen dat jullie goed kunnen koken, maar dat jullie ook een eigen visie hebben”, legt Fatima uit. Chef-kok Albert Verdeyen, die we kennen van het vtm-programma ‘Start to Cook’, is voor deze opdracht te gast in de Junior MasterChef-keuken. “Ik ben er niet echt bang van. Hij leert immers ook bv’s koken die nog nooit gekookt hebben”, zegt Siebe opgelucht. Albert brengt 6 Vlaamse klassiekers de keuken binnen. Het is aan de kandidaten om er één klassieker uit te kiezen en hiervan een eigen creatieve versie te maken. Een vispannetje, paling in ’t groen, vol-au-vent, steak tartaar, zeetong met witte wijnsaus of fazant op Brabantse wijze. Kunnen de koks deze klassiekers nieuw leven inblazen? 

Woensdag 7 maart om 20.45

Ontdek meer over Junior MasterChef

Nieuwe fragmenten

junior masterchef programma informatie

In Junior MasterChef staan kids met een passie voor koken te trappelen om sterrenchef Wout Bru te betoveren met hun eigen topgerechten. De chefs-in-spe zijn allemaal tussen de acht tot twaalf jaar oud, maar weten ondanks hun jonge leeftijd al perfect hun mannetje te staan in de professionele Junior Masterchef-keuken. Elke geselecteerde jonge kok weet heel goed hoe een smakelijk gerecht met vis of vlees uit de mouwen te toveren of het perfecte dessert te bereiden. De kooktalentjes bewijzen zich keer op keer, want allemaal streven ze hetzelfde doel na: uitgeroepen worden tot de tweede Junior MasterChef van Vlaanderen.

Jury

Extra

Andere programma's