De 'Junior MasterChef'-keuken kleurt groen

07/02/2012 - 16:21

Op woensdag 8 februari 2012 staan de twaalf overgebleven kandidaten voor een nieuwe uitdaging tijdens aflevering 4 van ‘Junior MasterChef’. Concentratie en creativiteit zijn opnieuw van cruciaal belang want de toekomstige chefs krijgen de opdracht om een vegetarische maaltijd te bereiden. Alvast geen evidentie volgens Wout Bru.

Bij een perfect vegetarisch gerecht is het immers belangrijk dat alle ingrediënten aanwezig zijn: het knapperige, het zoete en het krachtige. Om de kids bij te staan met enkele handige tips hebben Wout en Fatima de bekende kok Christer Elfving uitgenodigd. Voor de Zweedse kok heeft de vegetarische keuken geen geheimen.

Tot hun grote tevredenheid mogen de 12 Junior MasterChefs voor deze proef in duo’s werken. Voor Wout en Fatima meteen de uitgelezen kans om te kijken of de kids goed kunnen samenwerken en wie de leiding neemt in de keuken. Er worden 6 koppels gevormd: Jill en Maxime, Ellen en Siebe, Axl en Morgan, Hester en Matthieu, Aymeric en Mathias en Margot en Lina.

De duo’s krijgen 10 minuten de tijd om te overleggen wat ze willen bereiden, alvorens ze aan de slag gaan in de keuken. Het valt Wout, Fatima en Christer al snel op dat de enthousiaste kinderen niet de minste problemen hebben om samen te werken. Het resultaat is dan ook indrukwekkend.

Opnieuw worden er punten uitgedeeld voor de meest creatieve en lekkere gerechten. De 4 koks die na deze ronde de meeste punten hebben verzameld, zijn meteen zeker van een plaats in de volgende aflevering. Voor de 8 andere chefs volgt een nieuwe stresstest, waarna er 4 van hen de ‘Junior MasterChef’-keuken moeten verlaten.

Tijdens de stresstest krijgen de jonge talenten 30 minuten de tijd om een gerechtje op basis van bladerdeeg en fetakaas uit de keuken van Fatima na te maken. Bij deze proef moet er opnieuw volgens recept gewerkt worden en is vooral het proeven van cruciaal belang. De 8 Junior MasterChefs beseffen zeer goed dat het er op of er onder is tijdens deze proef, want slechts 4 van hen gaan door naar de volgende ronde.

Woensdag 8 februari om 20.45

 

Ontdek meer over Junior MasterChef

Nieuwe fragmenten

junior masterchef programma informatie

In Junior MasterChef staan kids met een passie voor koken te trappelen om sterrenchef Wout Bru te betoveren met hun eigen topgerechten. De chefs-in-spe zijn allemaal tussen de acht tot twaalf jaar oud, maar weten ondanks hun jonge leeftijd al perfect hun mannetje te staan in de professionele Junior Masterchef-keuken. Elke geselecteerde jonge kok weet heel goed hoe een smakelijk gerecht met vis of vlees uit de mouwen te toveren of het perfecte dessert te bereiden. De kooktalentjes bewijzen zich keer op keer, want allemaal streven ze hetzelfde doel na: uitgeroepen worden tot de tweede Junior MasterChef van Vlaanderen.

Jury

Extra