12 kandidaten strijden verder voor de titel van 'Junior MasterChef'

20/01/2012 - 12:57

De eerste punten vallen te verdienen in een MasterChef klassieker:  de mystery box.  In de mystery box hebben Wout Bru en Fatima Marzouki tien ingrediënten gestoken waarmee de chefs aan de slag moeten om een topgerecht te maken. Er mogen wel géén extra ingrediënten gebruikt worden. “Die mystery box is heel leuk, je weet niet wat erin zit dus je moet ter plaatse iets verzinnen”, zegt Ellen enthousiast voor de aanvang van de proef. De kids kunnen bij deze test enkel beroep doen op hun eigen creativiteit, zonder de hulp van hun ouders en zonder enige voorkennis.    

Veel tijd om na te denken is er niet want voor deze kookproef krijgen de kinderen slechts één uur de tijd. De chefs worden opgedeeld in twee verschillende teams. Fatima en Wout zijn alvast nieuwsgierig wat deze piepjonge chefs uit hun mouw zullen schudden. “Ik hoop dat we allemaal verschillende gerechten zullen krijgen”, vertelt Fatima benieuwd aan Wout. 

Alle kinderen weten zich goed uit de slag te trekken. Het jureren is voor Wout en Fatima dan ook moeilijker dan verwacht. Ze moeten natuurlijk wél drie topscores uitdelen. De jonge koks met de laagste score kunnen nog extra punten verdienen in een tweede test: de stress- en vaardigheidstest. Ze nemen het tegen elkaar op om zo snel mogelijk eiwit te kloppen. 

Woensdag 25 januari om 20.45

Ontdek meer over Junior MasterChef

Nieuwe fragmenten

junior masterchef programma informatie

In Junior MasterChef staan kids met een passie voor koken te trappelen om sterrenchef Wout Bru te betoveren met hun eigen topgerechten. De chefs-in-spe zijn allemaal tussen de acht tot twaalf jaar oud, maar weten ondanks hun jonge leeftijd al perfect hun mannetje te staan in de professionele Junior Masterchef-keuken. Elke geselecteerde jonge kok weet heel goed hoe een smakelijk gerecht met vis of vlees uit de mouwen te toveren of het perfecte dessert te bereiden. De kooktalentjes bewijzen zich keer op keer, want allemaal streven ze hetzelfde doel na: uitgeroepen worden tot de tweede Junior MasterChef van Vlaanderen.

Jury

Extra