Jill Peeters wint de Wablieft-prijs 2016

VTM-weervrouw Jill Peeters krijgt de Wablieft-prijs voor 2016, een bekroning die elk jaar gaat naar een persoon of een organisatie die duidelijke, heldere taal gebruikt. Jill was genomineerd onder andere omdat ze de klimaatproblemen zo duidelijk aankaart.

De weervrouw is opgetogen met haar prijs: “De Wablieft-prijs is volgens mij de mooiste prijs die je kan winnen, als je in de Vlaamse media werkt. Ik kijk zelf altijd enorm op naar mensen die me in klare taal iets ingewikkelds kunnen uitleggen. Het is dan ook een enorme eer om zelf deze prijs te krijgen, voor een onderwerp waar ik nog lang niet over uitverteld ben. Deze prijs wil ik echt opdragen aan alle weermannen en –vrouwen die de moed hebben om het over een opwarmend klimaat te hebben, zelfs als het –zoals de voorbije dagen- vriest.”  

Andere genomineerden dit jaar waren het theaterproject ‘Theater van A tot Z’ en de brochure ‘Heerlijk helder in de zorg’ van Leen Haesaert die taaltips geeft voor mensen in de zorgsector. Jill Peeters: “Het was geweldig om in dit gezelschap genomineerd te worden. Ook gefeliciteerd aan de twee andere genomineerden.”

De vorige jaren bekroonde Wablieft onder meer radiomaker Jan Hautekiet, auteur Ann De Craemer,  het Red Star Line museum in Antwerpen, acteur Dimitri Leue, voetballer Vincent Kompany, mediafiguur Goedele Liekens, weerman Frank Deboosere en het project G-kracht.