Jill Peeters nieuwe Royalty-reporter?

01/12/2015 - 17:33

Meer dan honderd wereldleiders zijn in Parijs bijeenkomen voor de start van de VN-klimaattop, onder wie ook de Zweedse koning Carl Gustaf (69). Dat registreerde weervrouw Jill Peeters die naast de royal stond.

Carl Gustaf bezocht er de stand van de sociale netwerksite Facebook en was benieuwd naar hun energieplannen. Facebook gebruikt 40 procent minder energie dan andere sociale netwerksites en hernieuwt ook de gebruikte energie. Tegen 2018 wil Facebook vijftig procent van hun gebruikte energie hernieuwbaar maken. Naast koning Carl Gustaf, zijn ook de Britse prins Charles, prins Albert van Monaco en prinses Laurentien van Nederland op de klimaattop.

Ontdek meer over Royalty

Nieuwe fragmenten

Over Royalty

Royalty is een wekelijks actualiteitenmagazine rond het Belgische vorstenhuis, buitenlandse koninklijke families en de ongekroonde hoofden van de jetset. Het programma wordt elke zondag uitgezonden om 18.20.

De meeste aandacht gaat naar het optreden van onze eigen vorsten, prinsen en prinsessen. Waar zijn ze mee bezig? Wat bekommert hen? Hoe vullen zij hun opdracht in? En hoe zit dat met de interne familiezaken?

Ook het reilen en zeilen van de buitenlandse vorstenhuizen intrigeert Royalty, maar evenzeer dat van andere machtshebbers en hun familie zoals de bewoners van het Witte Huis in Washington of het Elysée in Parijs. Bovendien wordt vaak meegekeken over de schouder en in de leefwereld van de echte jetset, zeker als het luxe en glamour uitstraalt.

De redactie zoekt wekelijks naar kritische antwoorden op die vragen waar eigenlijk iedereen mee 'zit' wanneer het over de machtigen en rijken der aarde gaat.

De journalisten van 'Royalty' zijn: Birgit Herteleer (presenteert het programma), Reinout Goddyn, Pascal Vranckx, Delphine Bleyaert, Lies Vandenberghe en Pieter Kunnen. De eindredactie is in handen van Lieven Rossignol. De producer is Joëlle Vanden Houden. Royalty is telefonisch te bereiken op 02/255.38.59 en via mail op Royalty@vtm.be

Alle afleveringen van Royalty kan je hier volledig gratis herbekijken.

Extra