Jambers: "Ik was ooit verliefd na interview"

01/09/2015 - 11:40

Ik was ooit verliefd op een meisje dat ik interviewde tijdens een reportage met een Turkse jongedame, dat bekent reportagemaker Paul Jambers vanavond in de eerste aflevering van 'Alloo bij Jambers'.

Het gebeurde tijdens een reportage over migratie in Turkije in 1985. "Ze had prachtige ogen, ze was een prachtig meisje, een intelligent meisje", zegt Jambers. "Ik voelde daar iets voor." Een relatie kwam er uiteindelijk niet uit voort. "Dat mocht niet, dat was echt verboden. Niet zozeer voor mij, maar wel voor haar, voor de familie."

'Alloo bij Jambers', vanavond om 21.35 uur bij VTM.

Ontdek meer over Alloo bij Jambers

Meer video's van Alloo bij Jambers

Nieuwe fragmenten

Over Alloo bij Jambers

In Alloo bij Jambers wordt de interviewer zelf geïnterviewd. Luk Alloo nodigt Paul Jambers uit op locaties die voor hem een bijzondere betekenis hebben. Die roadtrip leidt hen naar het geboortehuis van Paul in Hoboken, de VRT-gebouwen in Brussel waar Paul zijn carrière startte, de haven van Antwerpen, Sluis en zelfs Londen. Paul ontmoet vrienden en collega’s die met hem in dialoog gaan, toont de privévertrekken waar hij tot rust komt en neemt de kijker mee in zijn imposant archief. De meester van de human interest voorziet bovendien enkele van zijn legendarische reportages van scherpzinnige commentaar. Alloo bij Jambers is een ontroerende terugblik op het verleden, maar evenzeer een treffende kijk op het heden en de toekomst.