Winnetou, president van de motorclub (21/03)

21/03/2012 - 09:31

In de elfde aflevering van Jambers, het Leven gaat voort –uitzending woensdag 21 maart- reconstrueert Paul Jambers het levensverhaal van onder meer Winnetou. De eerste ontmoeting vond plaats in de zomer van 1991, toen Paul een reportage maakte over het gesloten leven van de bikers. Winnetou was in die tijd de president van de motorclub Grave Diggers en liet na lang onderhandelen Paul Jambers toe in zijn clubhuis, waar zijn wil wet was en alleen hij besliste wie er lid kon worden. Winnetou liet toen enkele uitdagende uitspraken noteren: “Mensen die ons respecteren, laten we met rust. Mensen die beginnen te malen, laten we niet met rust”.

Meer dan twintig jaar later heeft Paul Jambers opnieuw afspraak met Winnetou. Niet in het clubhuis van de Grave Diggers, want hij maakt niet langer deel uit van het bikerswereldje. Paul Jambers wil weten hoe er een einde aan is gekomen, wat de periode van de Grave Diggers voor hem betekent en of Winnetou er vriendschappen aan heeft overgehouden.

Ondertussen laat Paul zich rondleiden in het Piratennest, het clubhuis van de militaire vriendenkring Green Pirates die Winnetou heeft opgericht. Het interieur staat volledig in het teken van piraten en de piraterij. Het is een plek waar ook vrienden en familie samenkomen. Het groepsleven blijft duidelijk belangrijk. Dat is ook één van de redenen waarom Winnetou elke winter een kamp organiseert waar gedurende zestien dagen het soldatenleven wordt nagedaan. In de zomer maakt hij met zijn Green Pirates een boottocht van drie weken langs de Belgische kanalen en rivieren. Als commandant neemt hij de leiding over deze operaties.

Voor Winnetou’s vader Ludo is het een opluchting dat zijn zoon rustiger is geworden. Hij praat met Paul over het verleden van Winnetou en over de band die ze tegenwoordig hebben. En ook Apache, de twintigjarige zoon van Winnetou, geeft zijn visie op het motorwereldje van vroeger en nu.

Woensdag 21 maart om 21.50

 

Ontdek meer over Jambers, het leven gaat voort

Nieuwe fragmenten

jambers leven programma informatie

Reeks documentaires van Paul Jambers waarin hij levensverhalen brengt van mensen die hij vroeger als reportagemaker heeft ontmoet en die vandaag een sterk persoonlijk verhaal hebben.