Philippe was een stripper (07/03)

06/03/2012 - 14:51

In de negende aflevering van 'Jambers, het Leven gaat voort' wordt er ingezoemd op het leven van onder meer Philippe. De eerste ontmoeting dateert uit 1995, de periode dat stripacts tijdens privéfeestjes, vrijgezellenavonden en verjaardagen in opmars waren in Vlaanderen. Philippe was een stripper, die zweerde bij een act met humor én die nooit volledig naakt ging. Het slipje bleef aan om de verbeelding en de fantasie van het vrouwelijk publiek te prikkelen. Philippe was trouwens van mening dat vrouwen meer hielden van het showaspect.

Zestien jaar later belt Paul Jambers terug aan bij Philippe. De man is ondertussen 50 jaar en heeft op veel vlakken een transformatie ondergaan. Pas tien jaar geleden ontdekte hij dat hij homo is en vandaag woont hij samen met Johan, zijn zestien jaar jongere vriend die hij via het internet heeft ontmoet en die nog aan zijn geaardheid twijfelt. Philippe heeft hier alle begrip voor. Hij praat ook over zijn huwelijk en kinderen, de homohaat waarvan hij het slachtoffer is geworden en waardoor hij een nog grotere dierenvriend is geworden. En hij neemt Paul Jambers mee naar een bruiloft. De stoere stripper van vroeger heeft zich omgeschoold en leukt tegenwoordig feesten op als de zingende travestie Lady Love. The show must go on.

Woensdag 7 maart om 21.50

Ontdek meer over Jambers, het leven gaat voort

Nieuwe fragmenten

jambers leven programma informatie

Reeks documentaires van Paul Jambers waarin hij levensverhalen brengt van mensen die hij vroeger als reportagemaker heeft ontmoet en die vandaag een sterk persoonlijk verhaal hebben.