Marleen was een bewust ongehuwde moeder (14/03)

13/03/2012 - 11:12

In de tiende aflevering van Jambers wil Paul Jambers weten hoe Marleen het vandaag stelt en wat er allemaal in haar leven is gebeurd. In 1992 maakte hij een reportage over vrouwen die ervoor hadden gekozen om moeder te worden zonder een vaste relatie te hebben en was zij één van de getuigen. Marleen was toen 33 jaar, ongehuwd en leefde samen met haar zoontje. De kleine Christophe was het resultaat van een kortstondige relatie met een deejay van Nigeriaanse nationaliteit. Verschillende jaren later kreeg Marleen nog een kind. Ook met de vader van Alexander vormde ze geen gezin.

Twintig jaar na de eerste ontmoeting belt Paul Jambers terug aan bij Marleen voor een gesprek met haar en haar zonen. Christophe is nu eenentwintig en zelf al papa. Alexander is een puber. Paul Jambers polst bij de twee jongens of ze hun vader hebben gemist of missen, of ze al naar hem op zoek zijn gegaan en of ze verlangen naar een klassiek gezin. De antwoorden en beschouwingen van Christophe en Alexander zijn zeer verschillend. Marleen zelf geeft haar verklaring voor het feit dat ze twee keer een kind heeft gekregen uit een losse relatie en hoe ze er tegenaan kijkt dat de vaders van Christophe en Alexander geen deel uitmaken van haar leven en dat van haar zonen. Marleen praat ook vurig over haar nieuwe liefde, de basketbalspeler Mike die ze drie jaar geleden heeft ontmoet en die een jaar jonger is dan haar oudste zoon. Met Mike heeft ze evenmin een traditionele relatie...

Woensdag 14 maart na Familie
Ontdek meer over Jambers, het leven gaat voort

Nieuwe fragmenten

jambers leven programma informatie

Reeks documentaires van Paul Jambers waarin hij levensverhalen brengt van mensen die hij vroeger als reportagemaker heeft ontmoet en die vandaag een sterk persoonlijk verhaal hebben.