François was een lederfreak (15/02)

14/02/2012 - 16:22

In de zesde aflevering van Jambers, het Leven gaat voort reconstrueert Paul Jambers het levensverhaal van onder meer François. In 1997 was hij 63 jaar en een lederfreak. Zijn slaapkamer was als het ware behangen met lederen kleding. Hij maakte deel uit van het gesloten milieu waarin de “leather boys” mekaar ontmoetten en seks hadden. François vertelde zonder gêne over de viriele binken in lederen kleding die hem opwonden.

Vijftien jaar later woont François nog altijd in hetzelfde huis. Hij is ondertussen zevenenzeventig. Bij het aanbellen vraagt Paul Jambers zich af of François nog steeds een lederfetisjist is en actief in de fetisjclub. Maar het gesprek gaat al snel dieper. François vertelt over de breuk met zijn vrouw toen hij haar opbiechtte dat hij homo was. In die tijd een groot taboe. Een bekentenis trouwens met grote gevolgen, want zijn ouders en zus braken met hem en gedurende vijftien jaar had hij geen contact met zijn kinderen. François neemt Paul Jambers ook mee op een zeiltocht, voor hem de ideale manier om zich te ontspannen. En de krasse “leather boy” laat helemaal in zijn hart kijken, wanneer hij uitlegt dat je een heel tevreden mens kan zijn zonder gelukkig te zijn…

Woensdag 15 februari om 21.50

Ontdek meer over Jambers, het leven gaat voort

Nieuwe fragmenten

jambers leven programma informatie

Reeks documentaires van Paul Jambers waarin hij levensverhalen brengt van mensen die hij vroeger als reportagemaker heeft ontmoet en die vandaag een sterk persoonlijk verhaal hebben.