Els vocht tegen leukemie (25/01)

In de derde uitzending van Jambers, het Leven gaat voort belt Paul Jambers terug aan bij Chantal en Jacques Rainson. De eerste keer gebeurde dat in januari 2002. Paul Jambers had een lang en indringend gesprek met hun dochter Els, een tiener van 18 die op dat moment al zes jaar een heroïsche strijd vocht tegen leukemie. Tijdens het gesprek ging Els geen enkel thema uit de weg. De 18-jarige praatte open over haar nakende dood, over haar gevecht tegen de ziekte en de zware therapieën, over alles wat ze in het leven had gemist, over haar visie op leven en dood, over het innige contact met haar ouders, over vriendschap en liefde. In de uitzending las Jacques voor uit het dagboek van Els, en werden er beelden getoond van de laatste weken van het leven van Els en het afscheid in de kerk met de vele Smiley-ballonnen, het symbool van de levenslust van Els.

Vandaag gaat Paul Jambers terug op bezoek bij Chantal en Jacques voor een gesprek over hun dochter Els, over de therapieën die ze moest ondergaan en haar geloof in genezing. Paul wil ook weten of zij als ouderpaar zelf hoop hadden in die periode, of ze met hun dochter over de dood konden praten en wil weten of ze er bij stilstaan over hoe Els nu zou geweest zijn.

Paul is er eveneens getuige van hoe Chantal en Jacques het verdriet om hun veel te vroeg gestorven dochter een plaats hebben gegeven. Het ouderpaar heeft de vzw “Els Smiley” opgericht voor lotgenoten en organiseert naast de verschillende activiteiten ook elk jaar een herdenkingsdag voor hun dochter. En elk jaar zingt Hans, de goeie jeugdvriend van Els, het lied dat hij speciaal voor haar schreef en ook op de begrafenis zong.

Woensdag 25 januari om 21.55