Armand was handelaar in erotica (22/02)

22/02/2012 - 09:15

In de zevende aflevering van Jambers, het Leven gaat voort staat onder meer Armand centraal. In 1994 zocht Paul Jambers hem voor de eerste keer op. Hij kwam aan de kost als handelaar in erotica, snuisterijen en feestartikelen, maar was vooral gepassioneerd door exclusieve en extravagante kledij. Hij was als het ware een kledingfreak. Hij had er altijd van gedroomd om mannequin te worden en trakteerde Paul Jambers op een privémodeshow. Zijn bontjas in wolf was één van zijn lievelingsstukken.

Achttien jaar na die bewuste modeshow wordt Paul Jambers opnieuw verwacht bij Armand. Plaats van afspraak is dit keer een serviceflat, want Armand woont niet meer in zijn appartement. Het is een speciale dag, want Armand wordt gevierd en geeft in het bejaardentehuis een modeshow met zijn eigen kleding. Zenuwen heeft hij niet op de catwalk. Paul Jambers ziet hoe hij vreugde brengt in het bejaardentehuis en van de aandacht geniet. Het wordt het laatste optreden van Armand, want een paar maanden later is hij ziek en is hij verhuisd naar een kleine kamer in het bejaardentehuis. Tijdens hun gesprek heeft Paul het met Armand over het teruggetrokken leven dat hij heeft geleid en wil hij weten of Armand het ontbreken van vrienden en van een partner als een gemis heeft ervaren. Van zijn indrukwekkende kledingcollectie is alleen de mantel in wolf overgebleven.

Woensdag 22 februari om 21.50

 

Ontdek meer over Jambers, het leven gaat voort

Nieuwe fragmenten

jambers leven programma informatie

Reeks documentaires van Paul Jambers waarin hij levensverhalen brengt van mensen die hij vroeger als reportagemaker heeft ontmoet en die vandaag een sterk persoonlijk verhaal hebben.