Intergalactic Lovers levert titelsong voor internationale serie The Team

De Belgische band Intergalactic Lovers levert de titelsong voor de internationale politieserie The Team. Het betreft het nummer Northern Rd. uit hun meest recente album Little Heavy Burdens.

"Het gebeurt niet elke dag dat één van je songs uitgekozen wordt voor de titelsequentie van een internationale productie als The Team," aldus Dennis Van Poucke, de manager van de band. "Dit is de kers op de taart van een succesvol jaar voor Intergalactic Lovers. We zijn verheugd dat we dankzij deze samenwerking ook in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken en Zweden een breder publiek zullen bereiken."

Naar The Team zullen naar schatting tussen de 7 en de 10 miljoen mensen kijken op de Europese televisiezenders die al verbonden zijn aan de serie: VTM in Vlaanderen, ZDF in Duitsland, ARTE in Frankrijk en Duitsland, SVT in Zweden, DR in Denemarken, SRF en RTS in Zwitserland, en ORF in Oostenrijk.

"We probeerden al lang om Northern Rd. op de begingeneriek van deze serie te krijgen," vertelt Jan De Clercq, gedelegeerd producent van The Team. "Dat was niet evident, want de productie van The Team was in handen van maar liefst 5 producenten verdeeld over evenveel landen. Onder andere de Amerikaanse band The Afghan Whigs was in de running. Maar uiteindelijk beaamden ook de andere producenten dat Northern Rd. veruit de beste keuze was. We zijn er bijzonder opgetogen over. Het is het perfecte nummer bij een overigens bijzonder mooie titelsequentie."

The Team is in de loop van 2015 te zien bij VTM.