Een onvergetelijke dag voor Steve en Carine

Vanavond geven Birgit en Rani afspraak voor de voorlopig laatste aflevering van ‘Hart voor Mekaar’. De gastvrouwen gaan samen met familie van Steve en Carine aan de slag om hen een fantastische en zorgenvrije dag te bezorgen.

Steve laat de moed niet zakken ondanks hersentumor

Steve is een jonge dertiger, die samen met zijn echtgenote Audrey drie kinderen heeft. Hun leven loopt op rolletjes, tot hij vorig jaar te horen krijgt dat hij een levensbedreigende hersentumor heeft. Enkele dagen na de diagnose wordt hij geopereerd en aansluitend volgen een chemokuur en bestralingen.
Hoewel de toekomst onzeker is, laat Steve de moed niet zakken. En als hij het moeilijk heeft, vindt hij troost bij zijn Shetland-pony’s. De dieren krijgen een sleutelrol toebedeeld in de verrassing die Audrey wil realiseren. Zij wil haar man namelijk een cursus mennen laten volgen zodat hij met de pony’s aan wedstrijden kan deelnemen én met de kinderen leuke ritjes kan maken.

Birgit ontvoert Steve uit zijn keuken -hij werkt als chef-kok in Dworp en is elke dag verantwoordelijk voor 350 maaltijden- en stuurt hem naar de les. Steve gaat helemaal op in zijn verrassing. En dat is nog maar het eerste luik, want ondertussen zijn Audrey en de kindjes ter plaatse met het tweede deel van de verrassing…


Een onvergetelijke thuiskomst voor Carine


Onthaalmoeder Carine werd zeven maanden geleden getroffen door een hersentrombose, waardoor de linkerkant van haar lichaam volledig verlamd was. Carine werkte keihard om haar zelfstandigheid terug te winnen. Vandaag mag ze het revalidatiecentrum verlaten. Ze kan al een beetje stappen, maar haar linkerarm laat het nog altijd afweten. Het is zeer de vraag of ze ooit nog haar beroep zal kunnen uitoefenen. Voor Carine is dit een moeilijke pil om slikken.

Haar zoon Quinten wil haar een onvergetelijke thuiskomst bezorgen en bundelt de krachten met Hart voor Mekaar. Rani pikt Carine op in het revalidatiecentrum en brengt haar naar een restaurant, waar ze samen met haar partner Guy en haar kinderen kan genieten van een exquise maaltijd. En dat is nog maar het voorgerecht, want ondertussen verzamelen in haar tuin de 60 kinderen voor wie Carine de afgelopen twintig jaar met veel liefde heeft gezorgd. Samen zullen ze hun “moeke” verwennen en in de bloemetjes zetten.