Transformeren in een vlieg

'Ik weet wat je deed' draait in de vierde aflevering helemaal rond Pascale, een opgewekte dertiger die zich zoals alle kandidaten vrijwilig heeft ingeschreven voor het programma.

Droom: schrijfster worden

Pascale woont samen met haar man Jeroen en hun drie kinderen in Ronse. Ze verdient de kost als treinbegeleidster, maar ze overweegt om een carrièreswitch te maken en een bed & breakfast te gaan runnen. Maar het is haar stiekeme droom om schrijfster te worden. Het hoeft dan ook niet gezegd dat Pascale het liefst ontspant met een goed boek. Pascale heeft ook iets met auto’s en meer bepaald met de Ford Ka. Dat is zonder meer haar droomwagen en in afwachting van een echt exemplaar vormt de Ford Ka de screensaver op haar computer. Uitbundigheid en assertiviteit typeren Pascale, net zoals nieuwsgierigheid. Heel geregeld laat ze zich ontvallen dat ze graag eens een vlieg zou zijn…

Transformeren in een vlieg

Door de showhypnose van Jos Claus kan Pascale eindelijk transformeren in een vlieg en plaats nemen op de achterbank in de auto van haar beste vrienden. Eindelijk kan ze alles zien en horen… Ze krijgt ook de kans om te ontdekken in welke uitdagende situaties een uitbater van een bed & breakfast belandt én ze kan haar grote droom waarmaken en een boek uitgeven…

In de televisiestudio bij gastheer Koen Wauters ziet Pascale zichzelf aan het werk in de ludieke filmpjes. Ze leert zichzelf ook een beetje beter kennen want ze moet inschatten hoe ze gereageerd heeft in de ongewone en grappige situaties.

Jos Claus neemt in “Ik weet wat je deed” de showhypnose voor zijn rekening. Hij begeleidt de kandidaten voor, op en achter de schermen, net zoals hij dat in Nederland gedaan heeft in de gelijknamige show die door de TROS is uitgezonden.