Maak kennis met de nieuwe jury van 'Idool 2011'!

Goed nieuws! Na 4 lange jaren keert 'Idool 2011' terug bij vtm. De moeder aller muzikale talentenwedstrijden heeft nog niets aan haar succes ingeboet, want voor deze nieuwe editie noteerden we meer dan 3.500 inschrijvingen.

Alle kandidaten hopen dat ze die ene ruwe diamant zijn, die alle kwaliteiten in huis heeft om uit te groeien tot een echt idool, en allemaal willen ze met beide handen deze unieke kans grijpen om een stevige zangcarrière uit te bouwen.

Koen en Kris Wauters geven voor de uitzendingen van ‘Idool 2011’ volgend jaar afspraak, maar het startschot wordt nu al gegeven met de eerste regionale audities. De kandidaten -die tussen de 16 en 28 jaar oud zijn- krijgen tijdens deze auditie de kans om te bewijzen dat ze over een goeie stem beschikken en uitstraling hebben. In tegenstelling tot de vorige edities hoeven ze niet a cappella te zingen, maar mogen ze zichzelf begeleiden met een muziekinstrument.

Deze auditie zal sowieso spannend zijn, want alle deelnemers krijgen te maken met het verdict van de 'Idool 2011'-jury. 4 professionals die elk vanuit hun achtergrond en hun specialiteit de sterren in spe zullen beoordelen. We stellen hen graag aan u voor:

Koen Buyse

Koen speelde met zijn groep Zornik de afgelopen jaren op zowat alle Belgische festivals. Beter dan wie ook weet hij dat deelnemen aan een talentenwedstrijd voor de doorbraak kan zorgen, want met zijn groep Zornik stootte hij door naar de finale van Humo’s Rock Rally. Koen ademt gewoonweg muziek uit: van opleiding is hij regent muziek en naast zanger en muzikant is hij ook de producer van de recentste plaat van Zornik.

Wouter Van Belle

Deze producer is een gevestigde waarde in de muziekbranche en hij stond letterlijk aan de wieg van de carrières van Axelle Red, Gorky en Novastar. Wouter produceerde van al deze artiesten de debuutplaat, die stuk voor voor stuk uitgroeiden tot enorme (inter)nationale successen. Dit jaar zat Wouter nog mee achter de knoppen van Ottoradio van Flip Kowlier. Je kan dus gerust stellen dat Wouter een neus heeft voor kiemend talent.
 
Jean Blaute

Jean is al verschillende decennia aan de slag in de muziekwereld als muzikant, componist, arrangeur en producer. Hij heeft zowat op alle concertpodia van Vlaanderen gestaan en heeft als producer of muzikant samengewerkt met meer dan 100 verschillende Belgische artiesten. Jean mag het veteraan-jurylid van 'Idool 2011' genoemd worden, want hij was er bij de vorige edities ook bij. Hij zoekt naar geloofwaardigheid en eerlijkheid in een artiest.

Sylvia Van Driessche

Als jonge journaliste volgde Sylvia de eerste 2 edities van 'Idool' op de voet op. Vandaag is zij hoofdredactrice van het tienerblad Joepie. Sylvia heeft een neus voor het detecteren van sterren met een grote uitscheurbaarheidsfactor. Flair en charisma zijn termen waarvan zij de invulling kent.

Meer video's van Idool 2011