In Genk wagen buikdanseressen, stylisten en militairen hun kans

22/02/2011 - 10:59

Op woensdag 23 februari 2011 zijn we toe aan de laatste regionale auditiemarathon van ‘Idool 2011’. Dit keer is Genk de place to be en meer bepaald het C-Mine Cultuurcentrum. Alle tieners en twintigers die hier op het grote vierkant gaan staan, dromen er van om uit groeien tot een echt idool en allemaal hopen ze er de juryleden van te kunnen overtuigen dat zij die zeldzame diamant zijn die wordt gezocht.

Een goeie stem en toon houden zijn hierbij van het grootste belang, maar er zijn ook kandidaten die nu al aan het totaalplaatje denken. De 19-jarige Dieter is van mening dat een idool er ook op vestimentair vlak uitspringt en heeft een aparte outfit aangetrokken. Meer zelfs, deze “wild boy” zoals hij zichzelf noemt, deinst er niet voor terug om Koen en Kris Wauters stylingadvies te geven. De 18-jarige Kelly doet aan buikdansen en ook dat is duidelijk te zien aan de outfit waarin ze haar auditie doet.

Opvallen kan ook door een zelfgeschreven nummer te brengen. De 25-jarige Gregory zingt over het gevoel dat hij krijgt als hij naar zijn vriendin kijkt. De 18-jarige Dennis brengt met “First day” zijn eigen nummer over liefde op het eerste gezicht en begeleidt zichzelf ondertussen op de elektrische gitaar.

Net zoals de afgelopen weken worden de juryleden tijdens deze auditiemarathon meegenomen op een roetsjbaan vol emoties, waarbij af en toe de gevoelige snaar wordt geraakt. Zo gebeurt er iets wanneer de timide Niels tijdens het zingen helemaal openbloeit en ook de 27-jarige militair Johan weet te ontroeren.

Wanneer de laatste kandidaat in Genk de deur achter zich sluit, kennen we de beste honderd stemmen van Vlaanderen. Zij worden in de volgende aflevering in Gent verwacht voor een nieuwe grote schifting van Idool 2011.

Ontdek meer over Idool 2011