'Idool 2011': met of zonder bril? En wat met die ukelele?

Vanavond, 9 februari, krijg je een verslag van de auditiemarathon in Zoutleeuw te zien, waar van ’s morgens vroeg tieners en twintigers met hun muzikale droom het gemeentelijk centrum De Passant inpalmen.

Dilemma: Bril op of niet?

Voor de meeste kandidaten is het hun allereerste auditie en is het wachten tot ze aan de beurt zijn niet bepaald bevorderlijk voor de zenuwen. Gelukkig zijn de meegekomen mama’s, papa’s en vrienden er om voor afleiding te zorgen, met een babbel, lectuur en gezelschapsspelletjes. En nogal wat meisjes werken hun make up bij. De 22-jarige Niki zet echter constant haar bril op en af. Ze wil met haar deelname te weten komen of haar totaalplaatje klopt en vraagt zich luidop af of ze al dan niet haar bril moet dragen tijdens de auditie. Zelfs de mening van gastheer Koen Wauters wordt gevraagd.

Talenten met zang- en televisie ervaring

Niet alle aspirant-idolen komen helemaal onbeslagen op het ijs. De 18-jarige Brihans won op zijn zesde ‘Eurosong for Kids’ in zijn thuisland Albanië en hij hoopt de jury te imponeren met een song van Michael Bublé.
De 17-jarige rapper Sven heeft al een CD gemaakt en maakt van zijn auditie gebruik om een exemplaar aan de juryleden te geven. En de 28-jarige Izzy was zo’n negen jaar geleden bij jongerenzender JIM te zien als VJ. Het is zijn stiekeme droom om de Vlaamse Lenny Kravitz te worden en hij hoopt van de jury de bevestiging te krijgen dat hij daadwerkelijk goed kan zingen.
 
Finse 'rockchick'

Groen licht krijgen om naar de volgende ronde te gaan. Daar hoopt ook de 26-jarige Marja op. Zij is afkomstig uit Finland, maar woont al twintig jaar in ons land. Met haar kleurrijke tatoeages ziet ze er als een rockchick uit. Ze wil ook het alternatief zijn voor de “Idool-popprinsessen”. De rapper Jo hoopt op zijn beurt dat de jury hem excentriek genoeg zal vinden om hem door te  laten naar de volgende ronde.

Kato en haar ukelele

Tijdens deze auditiemarathon wordt er veel a cappella gezongen, maar verschillende kandidaten begeleiden zichzelf met een muziekinstrument. De gitaar is veruit het populairst. De jury is dan ook geïntrigeerd wanneer de 19-jarige Kato met een gele ukelele op het grote witte vierkant gaat staan.
 Hoe zij en de andere kandidaten het er vanaf brengen, zien we op woensdag 9 februari 2011 vanaf 20u45 in ‘Idool 2011’.