De laatste hindernis voor de liveshows

Het ‘Idool 2011’-beachcamp in Punta Cana gaat verder. De groep heeft afscheid genomen van Cathy, Marja, Michaël, Niels en Laura. De 20 kandidaten die nog in de running zijn, hebben geen tijd om lang te treuren of te lanterfanten. Er is heel wat werk aan de winkel want de gloednieuwe song ‘More To Me’ wordt opgenomen, en op het strand en in en rond het Hard Rock Hotel wordt de bijhorende videoclip gedraaid.

Bij muziekproducer Hans Francken gaan de kandidaten één voor één hun tekst van het gloednieuwe nummer ‘More To Me’ inzingen en danscoach Ish tracht hen in een mum van tijd een choreografie aan te leren. Tegelijkertijd worden de kandidaten door regisseur Gino klaargestoomd voor hun rol in de videoclip. Een bijkomende stressfactor zijn de juryleden. Jean Blaute, Sylvia Van Driessche, Koen Buyse en Wouter Van Belle duiken overal op om de zang-, dans- en acteerprestaties nauwlettend te observeren en te evalueren.

De kandidaten geven alles wat ze in huis hebben om een goede indruk te maken en sterk te presteren. Ze beseffen goed wat er op het spel staat. Op de laatste dag in de Dominicaanse Republiek zullen Sylvia, Koen, Jean en Wouter immers beslissen welke 15 van de 20 kandidaten het felbegeerde ticket krijgen voor de eerste liveshow van ‘Idool 2011’, die uitgezonden wordt op vrijdag 18 maart 2011.