De idolen trekken hun dansschoenen aan voor de 7de liveshow

De 7de liveshow wordt voor Dennis, Kato, Kevin, Kristof, Manuel en Maureen zonder meer spannend. De muzikale talentenjacht neemt immers een cruciale wending, want aan het einde van deze aflevering moeten 2 kandidaten een streep trekken onder ‘Idool 2011’. Het hoeft dan ook niet gezegd dat ze allemaal op scherp staan om het publiek te verbazen en te overdonderen met hun dancesongs binnen het centrale thema ‘In da mix’.

Alle kandidaten palmen twee keer het podium van ‘Idool 2011’ in. Ze doen dat met een dancenummer ‘in da mix’ én met een ‘out da mix’-song of een dancenummer ontdaan van franjes. De unplugged versie zeg maar:

Dennis (19) uit Sint-Genesius-Rode zingt in da mix “Human” van The Killers en out da mix “We are all dancing” van Yoav (Peter Luts Remix).
 

Kato (19) uit Leuven zingt in da mix “Hello” van Martin Solveig en out da mix “Walk on Water” van Milk Inc.

Kevin (20) uit Borgerhout zingt in da mix “More” van Usher en out da mix “Black and Gold” van Sam Sparro.

Kristof (28) uit Brecht zingt in da mix “Rain down on me” van Kane (Tiesto remix) en out da mix “Paparazzi” van Lady Gaga.

Manuel (23) uit Sint-Andries zingt in da mix “Cooler than me” van Mike Posner en out da mix  “More to Me” van de Idool 2011- finalisten.

Maureen (23) uit Hoegaarden zingt in da mix “No stress” van Laurent Wolf en out da mix “Pokerface” van Lady Gaga.

Tijdens deze danceshow van ‘Idool 2011’ ontvangt Kris Wauters in de special guests-lounge de Belgische grootmeester van de dance Regi Penxten en het Franse dance-fenomeen Bob Sinclar. Zijn territorium breidt zich uit over de hele wereld, want de internationale dj-ster werd wereldberoemd met nummers zoals ‘Love Generation’, ‘Rock This Party’ en ‘World Hold On’. En hij is momenteel de charts aan het bestormen met zijn nieuwe single “Far L’amore”.
Bob Sinclar zakt speciaal vanuit Parijs naar Vlaanderen af om onze kandidaten aan het werk te zien. Hij liet alvast weten dat hij er zin in heeft : “I can’t wait to see what you have in store for me, Belgium! See you on Friday.”

De ‘Idool 2011’-juryleden –Jean Blaute, Koen Buysse, Sylvia Van Driessche en Wouter Van Belle- wikken en wegen ook tijdens deze 7de liveshow de zang, de podiumprésence en de evolutie van de kandidaten, maar hebben geen beslissingsrecht. Het allerlaatste woord is voor de kijkers. Zij en zij alleen bepalen wie de 4 kandidaten zijn doorstoten naar de volgende liveshow !

De fans die willen weten wat er gaande is achter de schermen van ‘Idool 2011’ en die de sfeer voor de aanvang, tijdens de reclamebreaks of na afloop van de uitzending willen meemaken, worden op hun wenken bediend door Sean Dhondt. Hij leidt de livestream via vtm.be en volgt de finalisten op de voet in de backstageruimte.