De idolen laten een ruiger kantje zien tijdens het thema 'Rock'

Voor de top 6 van ‘Idool 2011’ – Dennis, Kato, Kevin, Kristof, Manuel en Maureen- komt de grote finale langzaam maar zeker in zicht. Allemaal zijn ze vastbesloten om het beste van zichzelf te geven tijdens de 6de liveshow, die helemaal in het teken staat van “Rock”.

Ze openen samen de liveshow met de klassieker “We will rock you” van Queen, maar uiteraard palmen ze ook solo het podium in en doen dat met onderstaande rockhits:

Dennis (19) uit Sint-Genesius-Rode zingt “Behind blue eyes” door Limp Bizkit.
Kato (19) uit Leuven zingt “You oughta know” door Alanis Morissette.
Kevin (20) uit Borgerhout zingt “Beat it” van Fall out boy ft. John Mayer.
Kristof (28) uit Brecht zingt “Jolene” van White Stripes.
Manuel (23) uit Sint-Andries zingt “Animal” van Neon Trees.
Maureen (23) uit Hoegaarden zingt “Heavy Cross” van Gossip.

Tijdens deze rockshow van ‘Idool 2011’ ontvangt Kris Wauters in de lounge van de special guests Ray Cokes. Dat de Brit een boontje heeft voor muziek en een liefhebber is van rock staat buiten kijf. In de jaren ’90 was hij hét gezicht van muziekzender MTV en in de jaren die daarop volgden nam hij onder andere de single ‘Simply Sexy!’ op en maakte hij ook het scherm van onze jongerenzender JIM onveilig als presentator. In 2009 gooide hij zijn tv-carrière over een andere boeg en ging hij, samen met zijn maatje en ‘Idool 2011’-jurylid Jean Blaute op zoek naar België’s beste bieren. Laat er geen twijfel over bestaan dat Ray Cokes in vorm is en met enthousiasme zijn deskundige mening zal geven over de rockprestaties van de finalisten.

De ‘Idool 2011’-juryleden –Jean Blaute, Koen Buysse, Sylvia Van Driessche en Wouter Van Belle- wikken en wegen ook tijdens deze 6de liveshow de zang, de podiumprésence, de flair en de evolutie van de kandidaten. Het laatste woord blijft echter voor de kijkers, want zij bepalen wie de vijf gelukkigen zijn die een vervolg mogen breien aan hun muzikaal avontuur. Tenzij de juryleden alsnog zouden beslissen om de kandidaat met de minste stemmen de “reddingsboei” toe te werpen…

Tijdens de rockshow van ‘Idool 2011’ verwelkomen Koen & Kris Wauters als extra muzikale act The Baseballs. Deze twintigers uit Duitsland geven moderne popsongs een aanstekelijk rockabilly-karakter en zetten zo de danszalen in vuur en vlam. Bij ‘Idool 2011’ zorgen ze voor zomerse rock ’n roll-vibes.

De fans die willen weten wat er gaande is achter de schermen van ‘Idool 2011’ en die de sfeer voor de aanvang, tijdens de reclamebreaks of na afloop van de uitzending willen meemaken, worden op hun wenken bediend door Sean Dhondt. Hij leidt de livestream via vtm.be en volgt de finalisten op de voet in de backstageruimte.

Op de pagina met de livestream kan je ook deelnemen aan de live chat met je facebook-account of de twitterfeed met weetjes over artiesten, nummers en performances volgen. Natuurlijk kan je ook vanuit je zetel naar hartelust mee twitteren door gebruik te maken van #idool2011.

Uiteraard kan je ‘Idool 2011’ ook mobile volgen. Voor tablets, Samsung Galaxy Tab en iPad, is er een ‘Idool’-applicatie beschikbaar. Via deze tablets kan je ‘Idool’ continu volgen en krijg je een totale ‘Idool’-ervaring: de beste videofragmenten van de afgelopen afleveringen herbekijken, extra exclusieve filmpjes ontdekken die je niet zag op tv, de twitter- en/of facebookfeed van de talenten volgen.De letterlijke ‘tweede scherm’-ervaring wordt compleet door de ‘Idool’-backstageshow met Sean die ook live wordt gestreamd op de iPad.
De ‘Idool’-app telde tot nu al 2.880 unieke bezoekers en tot vandaag zijn er zo’n 47.000 paginaweergaves geregistreerd en 49.000 videoviews. Aardig om weten: de bezoekers spenderen gemiddeld 26 minuten en 19 seconden op de iPad.