De idolen bouwen een 'fout' feestje

Ondertussen zijn er van de meer dan 3.500 tieners en twintigers die zich met hun muzikale droom inschreven voor ‘Idool 2011’ nog maar 4 in de running om de titel van ‘Idool 2011’ binnen te rijven, het platencontract van Sony én het concert in de Lotto Arena in Antwerpen. Het is een feit dat de grote finale wenkt. Maar eerst moet op vrijdag 6 mei 2011 het ticket voor de halve finale worden binnengehaald tijdens … ‘De foute party’.

Inderdaad, in de 8ste liveshow van ‘Idool 2011’ gaan Kato, Kevin, Kristof en Maureen lekker fout. Ze trakteren hun supporters in de studio en hun fans thuis op superbekende meezingnummers en ambiancesongs. De gouden vier gaan tijdens ‘De foute party’ ook een nieuwe uitdaging aan, want ze zingen voor het eerst in het Nederlands.

Kato (19) uit Leuven zingt “Dancing queen” van Abba en “Het is een nacht” van Guus Meeuwis.
Kevin (20) uit Borgerhout zingt “The edge of heaven” van Wham! en “Suzanne” van V.O.F. De Kunst.
Kristof (28) uit Brecht zingt “I was made for lovin’ you” van Kiss en “Een beetje verliefd” van André Hazes.
Maureen (23) uit Hoegaarden zingt “9 to 5” van Dolly Parton en “Ik ben verliefd op jou” van Paul Severs.

De ‘Idool 2011’-lounge wordt deze week ingepalmd door Sven Ornelis & Kürt Rogiers. Het sympathieke duo neemt op Q-music elke ochtend de presentatie van ‘Ornelis & Rogiers Showtime’ voor hun rekening en trekt Vlaanderen rond met hun sfeervolle Foute Party’s. Sven en Kurt zijn dan ook de perfecte special guests om hun ongezouten mening te geven over de optredens van de top 4.

Ook juryleden Jean Blaute, Koen Buysse, Sylvia Van Driessche en Wouter Van Belle zullen tijdens de 8ste liveshow van ‘Idool 2011’ alle facetten van de performances onder de loep nemen en delen met Vlaanderen, maar de finale knoop hakken ze niet door. Deze opdracht is weggelegd voor de kijkers, die hun favoriet naar de halve finale van ‘Idool 2011’ kunnen stemmen. Tijdens de halve finale zullen de gouden 3 elk 3 nummers brengen, één eigen gekozen nummer, één nummer opgelegd door de jury én de derde song wordt gekozen door de kijkers via vtm.be.

Koen en Kris Wauters ontvangen ook een internationale muzikale act. De Londense singer-songwriter Eliza Doolittle, die in één klap wereldberoemd werd met het vrolijke ‘Pack Up’, stelt in ‘Idool 2011’ haar nieuwe feel good hit ‘Rollerblades’ voor.