'Idool 2011': Kristof, Kevin & Kato in de halve finale

In de halve finale van ‘Idool 2011’ geven Kato, Kevin en Kristof vanavond een miniconcert want ze palmen elk drie keer het podium in. Hun muziekset bestaat uit hun eigen favoriete nummer, een song opgelegd door de jury en een hit die hun fans en supporters voor hen hebben geselecteerd via vtm.be. De Idool-band onder leiding van Hans Francken staat paraat en ook de dansers en danseressen zijn van de partij tijdens deze halve finale.

Kato (19) uit Leuven zingt:

eigen keuze: “The Writer” van Ellie Goulding
keuze kijker: “I wrote the book” van Beth Ditto
keuze jury: “Samson” van Regina Spektor

Kevin (20) uit Borgerhout zingt:

eigen keuze: “Senorita” van Justin Timberlake
keuze kijker:  “Yeah (3x)” van Chris Brown
keuze jury: “He’s Misstra know-it-all” van Stevie Wonder

Kristof (28) uit Brecht zingt:

eigen keuze: “Wheels” van Foo Fighters
keuze kijker: “Always on the run” van Lenny Kravitz
keuze jury: “Little lion man” van Mumford And Sons

De lounge van ‘Idool 2011’ is tijdens de halve finale voorbehouden voor special guest Dan Karaty. De Amerikaan is zowat opgegroeid op Broadway en de wereld van de showbizz kent geen geheimen voor hem. Elke zondagavond geeft hij zijn ongezouten mening over de danschoreografieën in ‘The Ultimate Dance Battle’ bij 2BE, en ook in het vtm-programma ‘So You Think You Can Dance’ nam hij geen blad voor de mond. Dan Karaty verzorgde in het verleden ook de choreografieën van wereldsterren als Justin Timberlake, Kylie Minogue en Britney Spears. Onze halve finalisten worden dan ook uitgedaagd om zich helemaal te smijten, want Dan zal hun optredens van commentaar voorzien.

Juryleden Jean Blaute, Koen Buysse, Sylvia Van Driessche en Wouter Van Belle zijn uiteraard ook op post om alle facetten van de performances onder de loep te nemen en te delen met Vlaanderen. De finale knoop hakken ze echter niet door. Deze opdracht is weggelegd voor de kijkers. Zij en zij alleen bepalen wie er doorstoot naar de grote finale van ‘Idool 2011’.

Koen en Kris Wauters ontvangen ook een internationale muzikale act, de Zweeds-Congolese zanger Mohombi. Wereldwijd scoorde hij een vette hit met “Bumpy Ride” en in de halve finale van ‘Idool 2011’ brengt hij naast deze song ook zijn nieuwste nummer ‘Coconut Tree’.