De 4de liveshow met als thema 'In Symphony'

De 27-jarige Jonas vierde de comeback van Soulsister met hun megahit ‘Through before we started’, maar verzamelde niet genoeg stemmen om een vervolg te kunnen breien aan ‘Idool 2011’.

In de 4de liveshow van ‘Idool 2011’ –uitzending vrijdag 8 april 2011- worden alle registers opengetrokken tijdens de ‘In Symphony’-aflevering.
Voor het eerst worden de finalisten begeleid door een live-orkest, onder leiding van Hans Francken. Violen, trompetten, fagot, hobo, klarinet, trombone, cello’s, hoorn, harp, pauken, … enkele gitaren en een drum ondersteunen onze top 8 wanneer ze een hedendaagse song in een klassiek jasje zingen.

•    Dennis (19) uit Sint-Genesius-Rode zingt “Viva la Vida” van Coldplay.
•    Devon (21) uit Oostende zingt “Have a nice day” van Stereophonics.
•    Kato (19) uit Leuven zingt “Someone like you” van Adele.
•    Kevin (20) uit Borgerhout zingt “Apologize” van One Republic.
•    Kristof (28) uit Brecht zingt “Beautiful day” van U2.
•    Lora (20) uit Lanaken zingt “Crazy” van Gnarls Barkley.
•    Manuel (23) uit Sint-Andries zingt “Englishman in New York” van Sting Symphonic.
•    Maureen (23) uit Hoegaarden zingt “Release me” van Agnes.
 

Onze finalisten van ‘Idool 2011’ zijn vastbesloten de glamour en glitter van het podium te laten spatten. Ze openen trouwens samen de liveshow met het nummer ‘Rood’ van Marco Borsato.

Marco Borsato is dan ook de special guest van de ‘In Symphony’-liveshow. De sympathieke Nederlander, die heel wat ervaring heeft met het zingen onder begeleiding van een symfonisch orkest, heeft er alvast veel zin in en zal met veel interesse de optredens beluisteren, bekijken en bespreken.

“Ik heb heel veel goede dingen gehoord over de finalisten van ‘Idool 2011’! Ik ben echt benieuwd hoe ze het zullen stellen onder begeleiding van een symfonisch orkest”, aldus de populairste zanger van de Lage Landen. “Het is namelijk een hele uitdaging. Ik heb het zelf mogen ervaren tijdens o.a. de ‘Symphonica’-concerten in Antwerpen enkele jaren geleden. Het is geen sinecure als zo een indrukwekkend orkest achter je staat. Het vergt enorm veel aandacht, discipline en concentratie.”

Uiteraard geven ook onze ‘Idool 2011’-juryleden –Jean Blaute, Koen Buysse, Sylvia Van Driessche en Wouter Van Belle- hun ongezouten mening. Het laatste woord is echter voor de kijkers, want zij beslissen wie de 7 kandidaten zijn die doorstoten naar de volgende liveshow. Tenzij de juryleden gebruik willen maken van de ‘reddingsboei’…