'België boven' in de derde liveshow

Met het vertrek van Alyssa zijn er nog 9 kandidaten in de running om hét Idool 2011 te worden en de hoofdprijzen –het platencontract en het concert in de Lotto Arena in Antwerpen- weg te kapen.
Zij brengen in de 3de liveshow op vrijdag 1 april 2011 stuk voor stuk een Belgisch nummer. Het thema van de uitzending is dan ook ‘Made in Belgium’. En dat levert een gevarieerde muzikale affiche op, waarin verschillende genres aan bod komen en met muziek van zowel jonge wolven als gevestigde waarden.

Dennis (19) uit Sint-Genesius-Rode kiest resoluut voor feel good en brengt met ‘You and me’ de nieuwste van Milow.

Devon (21) uit Oostende palmt het podium in met de poprock-song ‘Never get enough’ van Das Pop.

Jonas (27) uit Sint-Niklaas viert de comeback van Soulsister met hun monsterhit ‘Through before we started’.

Kato (19) uit Leuven gaat de muzikale uitdaging niet uit de weg en zingt ‘Crazy vibes’ van Selah Sue, de jonge singer-songwriter die begin dit jaar nog de MIA voor ‘Beste vrouwelijke soloartiest’ in ontvangst mocht nemen.

Kevin (20) uit Borgerhout laat de temperatuur stijgen met ‘Dance all night’ van Brahim, de zanger die in ‘Idool 2003’ op de vierde plaats eindigde.

Kristof (28) uit Brecht laat zich van een andere kant zien met ‘Scars’ van zanger/acteur Stan Van Samang.
Lora (20) uit Lanaken brengt de superhit ‘Risin’ van Natalia, de diva uit de Kempen die met haar deelname aan ‘Idool 2003’ de fundamenten heeft gelegd van een fantastische muzikale carrière.

Manuel (23) uit Sint-Andries heeft met ‘Wrong’ voor de single uit het eerste album van het met prijzen overladen Novastar gekozen.

Maureen (23) uit Hoegaarden brengt ‘Mad about you’ of de bekende hit van Hooverphonic.

De performances van onze ‘Idool 2011’-finalisten zullen met gespitste oren en haviksogen gevolgd worden door Alex Callier, de man achter Hooverphonic. Hij is de special guest van deze ‘Made in Belgium’-aflevering en zal zijn muzikale expertise delen met de kandidaten en met kijkend Vlaanderen.

Uiteraard geven ook onze ‘Idool 2011’-juryleden –Jean Blaute, Koen Buysse, Sylvia Van Driessche en Wouter Van Belle- hun ongezouten mening. Het laatste woord is echter voor de kijkers, want zij beslissen wie de 8 kandidaten zijn die doorstoten naar de volgende liveshow. Tenzij de juryleden het nodig vinden om gebruik te maken van de ‘reddingsboei’…

Tijdens deze liveshow van ‘Idool 2011’ worden de dames en heren in de studio en de kijkers thuis trouwens verwend met een extra optreden. Hooverphonic, die onlangs met Noémie Wolfs hun nieuwe frontvrouw verwelkomde, brengt hun nieuwste song ‘Anger never dies’.