'Back to the 90's' tijdens de tweede liveshow

Voor de gouden 10 start er op vrijdag 25 maart 2011 een nieuw hoofdstuk, want vanaf dan brengen ze tijdens de liveshows liedjes binnen één thema en worden er special guests uit binnen- en buitenland uitgenodigd die een band hebben met het thema. Vanaf dan krijgen ook de kijkers het laatste woord en bepalen zij door middel van hun stem wie er in de muzikale talentenjacht mag blijven.

Op deze regel bestaat echter één uitzondering. De juryleden beschikken immers over een “reddingsboei” die ze tijdens de liveshows één keer mogen gebruiken. Als Sylvia, Wouter, Koen en Jean van mening zijn dat een kandidaat waarin zij heel erg geloven toch uit de wedstrijd dreigt te vallen, dan kunnen ze hem/haar de “reddingsboei” toewerpen en alsnog in de talentenjacht houden. Dat impliceert wel dat er in een van de volgende shows afscheid moet worden genomen van twee kandidaten.
 

In de 2de liveshow van ‘Idool 2011’ –uitzending vrijdag 25 maart 2011- staat de muziek uit de nineties centraal. Onze 10 finalisten vliegen er vanaf de eerste minuut in en openen het programma samen met Rozalla, de zangeres die wereldhits scoorde met “Everybody’s free (to feel good)” en “Are you ready to fly”.

Uiteraard palmen de kandidaten ook solo het podium van ‘Idool 2011’ in en zetten ze alles op alles om een stap dichter bij de hoofdprijzen te komen: het platencontract én het optreden in de Lotto Arena in Antwerpen.

Alyssa (18) uit Brussel zingt “Waiting for tonight” van Jennifer Lopez.
Dennis (19) uit Sint-Genesius-Rode zingt “Breakfast at Tiffany’s” van Deep Blue Something.
Devon (21) uit Oostende zingt “Lemon Tree” van Fool’s Garden.
Jonas (27) uit Sint-Niklaas zingt “Stars” van Simply Red.
Kato (19) uit Leuven zingt “Torn” van Natalie Imbruglia.
Kevin (20) uit Borgerhout zingt “Cosmic Girl” van Jamiroquai.
Kristof (28) uit Brecht zingt “Alive” van Pearl Jam.
Lora (20) uit Lanaken zingt “Show me Love” van Robin S.
Manuel (23) uit Sint-Andries zingt “Smooth” van Santana ft. Rob Thomas.
Maureen (23) uit Hoegaarden zingt “I’m every Woman” van Whitney Houston.

De optredens zullen met veel belangstelling gevolgd en besproken worden door special guest David Hasselhoff, de wereldberoemde redder uit ‘Baywatch’, een van de meest succesvolle televisiereeksen uit de jaren ’90, die zelf enkele muzikale zijsprongen maakte.

Uiteraard geven ook onze Vlaamse juryleden hun commentaren, maar de kijkers krijgen het laatste woord en beslissen wie de 9 kandidaten zijn die doorstoten naar de volgende liveshow. Of gaan Sylvia, Wouter, Koen en Jean meteen al gebruik maken van hun “reddingsboei”?