Accordeons, marmotjes en nieuw talent in Puurs

15/02/2011 - 11:11

De derde regionale auditiemarathon gaat door in Puurs, waar het gemeentelijk centrum De Kollebloem van ’s morgens vroeg overspoeld wordt door aspirant-idolen. Ze dromen allemaal van een carrière in de muziekbusiness en van een leven als een idool, en beseffen zeer goed hoe belangrijk het is om vandaag een goeie beurt te maken.

De 24-jarige barman Tom is niet aan zijn eerste auditie toe. Hij nam in 2005 deel aan X Factor en schopte het tot in de liveshows. Vandaag hoopt hij met een nummer van Mika de jury te overtuigen van zijn zangkwaliteiten. Ook de in Canada geboren Rene heeft ervaring met televisiecamera’s en talentenjachten. Hij nam aan de Amerikaanse versie van Idool deel en schopte het tot in de tweede ronde. Hij probeert in Puurs de jury te bekoren met ‘Destiny’ van Dave Hollister.

Iedereen is het erover eens dat de stem het belangrijkste is om de jury te imponeren, maar de deelnemers hebben van de vorige edities geleerd dat het totaalplaatje moet kloppen. Opvallen is dus de boodschap. En dat kan op verschillende manieren.

Dress to impress is het motto van Marie, want zij heeft heel bewust een vrolijk kersenjurkje aangetrokken. Inclusief kersenaccessoires.
De 18-jarige Stijn valt op met zijn act, want hij heeft een knuffel meegebracht om zijn performance net dat tikkeltje extra te geven…
En de 21-jarige kinderverzorgster Camille valt op omdat ze tijdens de auditie een Schots nummer brengt en zichzelf begeleidt op de accordeon.

In de auditieruimte laten Koen en Kris Wauters zich niet zien. De broers vertoeven in de wachtruimte en de stressgang, waar ze de kandidaten aanmoedigen, hun zelfvertrouwen opkrikken, hen opvangen als het fout gaat en delen in hun geluk als de jury het licht op groen heeft gezet.
 
De broers leren ook één van hun grootste fans kennen, nl. de 18-jarige Wout. Hij kent alle liedjesteksten van Clouseau uit het hoofd en waagt zijn kans met ‘Anne’.

Ontdek meer over Idool 2011